Поділитись:

У боротьбі за Незалежність: відкрили виставку відомої художниці (фото)

Четвер, 06 грудня 2018, 22:34
У боротьбі за Незалежність: відкрили виставку відомої художниці (фото)

У РЦ «Промінь» відкрили виставку відомої в Україні та за кордоном художниці Олени Звягінцевої.

Символічно, що відкриття відбулося у День Збройних сил України. 

Виставка «У боротьбі за Незалежність» – це серія портретів на історичну тематику періоду Київської Русі, епохи Середньовіччя, козацької доби. На портретах зображені українські воїни, які боролись за Українську Державу, її незалежність. Характери своїх сучасників, художниця втілювала в історичних образах, портретах козаків та лицарів.

«Моїм улюбленим жанром живопису є портрет. Мені цікаво малювати історичні образи, надихаюся історією Давнього світу, епохою Середньовіччя, історією України та особливо добою козаччини», – розповіла художниця.

На виставку також завітали й лицарі, образи яких Звягінцева брала за основу портретів. Так, Сергій Ващук (очільник клубу середньовічного бою "Айна Бера Луцьк") надихнув жінку аж на три портрети. А серед мужніх чоловіків був і образ жінки-лицаря, прототипом якого стала Карина Дикса, боєць клубу "Айна Бера".

Звягінцева Олена народилася у Львові, однак навчалася у Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки на кафедрі декоративно-прикладного та образотворчого мистецтва. Деякі її картини знаходяться у приватних колекціях в Україні, Росії, Великобританії, США.

Виставка знаходиться на третьому поверсі РЦ «Промінь» в арт-просторі  «Коридор» та пробуде там до 27 грудня.

У боротьбі за Незалежність: відкрили виставку відомої художниці (фото)У боротьбі за Незалежність: відкрили виставку відомої художниці (фото)У боротьбі за Незалежність: відкрили виставку відомої художниці (фото)У боротьбі за Незалежність: відкрили виставку відомої художниці (фото)У боротьбі за Незалежність: відкрили виставку відомої художниці (фото)У боротьбі за Незалежність: відкрили виставку відомої художниці (фото)У боротьбі за Незалежність: відкрили виставку відомої художниці (фото)У боротьбі за Незалежність: відкрили виставку відомої художниці (фото)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів