Поділитись:

Копи і муніципали розповіли, що робити з рекламою наркотиків у Луцьку

Четвер, 06 грудня 2018, 11:00

Сьогодні, 6 грудня, на вулиці Винниченка у Луцьку виявили чергові написи реклами наркотиків на фасадах магазинів та будинків.

Як діяти лучанам, коли вони виявили такі написи, куди повідомляти та хто працює над тим, щоб виявити продавців наркотиків, «Конкуренту» розповіли у поліції Волинської області, патрульній поліції та муніципальній варті.

Речник Головного управління Національної поліції Волині Віктор Гомоль запевнив, що поліція не залишає поза увагою такі написи.

«Є окремий підрозділ у поліції Волині – управління протидії наркозлочинності. Вся одержана інформація, яка може стосуватися незаконної діяльності, пов’язаної із виробництвом, збутом, продажем наркотичних засобів, обов’язково перевіряється і приймаються відповідні рішення, вживаються заходи, спрямовані на встановлення причетних осіб та притягнення їх до відповідальності. Як приклад, є інформація по Ковелю, де була викрита група осіб, які робили «закладки» і продавали наркотичні речовини.

Керівниця департаменту муніципальної варти Луцькради Юлія Сиротинська розповіла, що це не  компетенція муніципалів, адже у поліції є відділ по боротьбі з наркотиками.

«Але ми вам вдячні, що ви сказали про це. Ми зараз працюємо з громадською організацією і Департаментом сім’ї і молоді. Надішліть нам фото і ми спробуємо за 2 тижні замалювати власними силами», – запевнили у муніципальній варті.

Своєю чергою речниця патрульної поліції Волині Ольга Бузулук нагадала, що поліцейські замальовували написи в рамках акцій, які діяли в управлінні.

«Якщо буде повідомлення на «102», то патрульні приїдуть і побачать напис. А що ж робити далі? Не відомо, хто це зробив. Вони теоретично можуть приїхати і зафарбувати, але це може зробити кожен громадянин. У таких випадках ми радили б телефонувати на «102» і залишати повідомлення, диспетчер це передає відділу по боротьбі з наркотиками. Теоретично патрульні можуть затримати на місці осіб, які робили написи, але ж це не зараз робилося, а десь вночі, коли цього ніхто не бачив. Було б добре, якби були камери спостереження, щоб хтось приїхав і оглянув місце події», – прокоментувала речниця волинських патрульних.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У поліції під носом: у центрі Луцька рекламують наркотики

Надрукувати
мітки:
коментарів