Поділитись:

Microsoft створить браузер на основі Chromium

Середа, 05 грудня 2018, 18:48
Microsoft створить браузер на основі Chromium

Компанія Microsoft будує власний браузер на базі Chromium для заміни стандартного варіанту Edge в операційній системі Windows 10.

Це означає, що Microsoft відмовилася від стандарту EdgeHTML на користь Chromium, – пише "Новое время", посилаючись на The Verge.

Новий браузер для Windows 10 отримав кодову назву Anaheim, і в ньому фірмовий движок EdgeHTML замінений на Chromium. За даними журналістів The Verge, "в Microsoft постійно зростає розчарування в питаннях сумісності веб-сайтів і браузера Edge". Також наголошується, що інженери компанії працюють з Google для підтримки версії Chrome в операційній системі Windows з підтримкою ARM.

Використання Chromium означає, що сайти будуть мати вигляд і працюватимуть в новому браузері Microsoft так само, як вони працюють в Google Chrome. Очікується, що Microsoft може залишити бренд Edge і звичний дизайн програми, через що оновлення пройде непомітно для звичайних користувачів.

Цікаво, що ще рік тому, в грудня 2017, Microsoft видалила додаток Google Chrome Installer App з Windows Store, заявивши, що він порушує політику магазину. Один із розробників Chrome розповідав, що їхній браузер був видалений за використання технологій, які є в Edge від Microsoft.

Додамо, що Edge створювався як заміна іншому стандартному браузеру в Windows – Internet Explorer, у якого склалася погана репутація у користувачів. Він, до речі, досі є в складі Windows 10, тільки не використовується як стандартний. Його можна знайти через пошук в системі.

Сьогодні Chrome – найпопулярніший браузер на всіх пристроях, завдяки популярності Android і зростання Chrome на ПК і Mac. Частка Edge в листопаді 2018 року серед веб-оглядачів для персональних комп'ютерів склала лише 4,2 %.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Microsoft оновила логотипи для додатків Office

Надрукувати
мітки:
коментарів