Поділитись:

На Волині чоловіки масово "косять" від армії (відео)

Середа, 05 грудня 2018, 10:55

На Волині чоловіки ухиляються від армії, зокрема тікаючи на заробітки за кордон.

Про це йдеться в сюжеті на телеканалі ICTV.

Кількість ухилянтів на Волині зростає приблизно на 1000 осіб кожного призову. Працівникам військкоматів доводиться самим розносити повістки. Саботують набір навіть у державних установах, ховаючи від армії працівників призовного віку. 

Волиняни, які пройшли строкову службу та війну на Сході, закликають молодь не ховатися, а вчитися бути відповідальними не лише за країну, а й за свою сім'ю. 

Зазвичай із працівниками, які розносять повістки за місцем проживання, замість призовників спілкуються їхні родичі. Часто на повістки реагують досить агресивно.

Відвойовувати строковиків доводиться і в роботодавців. Саботують призов навіть у державних установах. 

Керівник відділу комплектування та призову Волинського обласного військкомату Юрій Кучер приїхав у "Луцький слідчий ізолятор", де працює призовник, який відмовився проходити медкомісію, аргументуючи це тим, що на роботі йому сказали нічого не підписувати. нічого не проходити.

Та замість того, аби виконувати закон, працівники ізолятора викликають поліцію. 

А в селі Липне Ківерцівського району від армії ухиляються майже півсотні чоловіків. Сільський голова шукати строковиків відмовляється. 

Загалом цієї осені на Волині від призову ухиляються 8 тисяч чоловіків. Це на 1000 більше, ніж торік.

"В нас фіксується масовий виїзд молодих людей на заробітки за кордон. І це переважна більшість", – зазначив волинський обласний військовий комісар Роман Кулик.

Окрім того, зважаючи на те, що Волинь знаходиться в третій Чорнобильській зоні, стан здоров'я призовників все гірше й гірше.

Відвойовувати строковиків намагаються і батьки, перекриваючи дорогу автобусам із призовниками

Цього року лави строковиків поповнили понад півтисячі волинян. Більшість ухилятися і не думали, бо ж на передову нікого з них не візьмуть. 

Учасник АТО Олексій Кушнєр уже повернувся із фронту і не розуміє тих, хто саботує набір.

"Крім прав, є ще обов'язки, а обов'язок кожного громадянина, не залежно від його статі, – це вміти боронити свою державу", – вважає він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині пропонують посилити покарання за "відкос" від армії

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
11 березня 2024
11 січня 2024
13 грудня 2023
21 вересня 2023
20 вересня 2023
10 вересня 2023
17 липня 2023
03 липня 2023
22 травня 2023
30 березня 2023