Поділитись:

На Волині понад 700 гектарів землі пішло з молотка

П'ятниця, 15 квітня 2016, 15:56

Від початку 2016 року у Волинській області відбулося 11 аукціонів, на яких пропонувалися права оренди на земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної власності.

У результаті конкурентних торгів інвесторам передано в оренду 30 наділів загальною площею 702,1 гектара землі, – інформує прес-служба ГУ Держгеокадастру у Волинській області.

Щорічно їх користувачі сплачуватимуть до бюджету 581,2 тисячі гривень. Найуспішніше у першому кварталі спрацювали у Ковельському районі – там на торгах продані права оренди на 14 ділянок загальною площею 371,7 га. Річна орендна плата становить 327,6 тисячі гривень.

Окрім того, в області систематично здійснюється пошук та добір нових наділів сільськогосподарського призначення. Так, від початку 2016-го року фахівці Головного управління Держгеокадастру в області додали до ще 76 земельних ділянок загальною площею 1918,8 гектара, права оренди на які потенційно можуть бути реалізовані на земельних аукціонах. На всі ділянки оголошено конкурси з відбору виконавців торгів.

Також, безпосередньо до аукціонів вже готуються 223 земельні ділянки площею 4481 гектар в усіх районах Волині крім Любешівського. Найбільші площі виставляються на торги у Ківерцівському районі (747 гектарів) та Турійському (602 гектара) районах.

"Механізм земельних аукціонів зарекомендував себе як прозорий та конкурентний спосіб реалізації ділянок. А коли йдеться про землі держвласності сільськогосподарського призначення, то наразі торги – єдиний шляхом отримання прав оренди для подальшого користування. Вартість ділянок в області в ході торгів в середньому зростає на 30%, тому, окрім усього іншого, відбувається й відчутне поповнення бюджетів", – розповідає начальник Головного управління Держгеокадастру в області Василь Василенко.

Надрукувати
мітки:
коментарів