Поділитись:

На Волині викрили незаконну схему імпорту товарів в Україну

П'ятниця, 15 квітня 2016, 12:53
На Волині викрили незаконну схему імпорту товарів в Україну

Волинські фіскали викрили протиправну масштабну схему ввезення товарів в Україну.

Вони задокументували причетність кола осіб до діяльності однієї з типових для регіону схем ухилення від сплати митних платежів та зборів, – повідомили у прес-службі ГУ ДФС у Волинській області.

Встановлено, що низкою організаторів із числа місцевих жителів, систематично здійснювалося переміщення високоліквідних товарів промислової групи з використанням схеми ухилення від сплати митних платежів, шляхом подрібнення великих партій товарів та ввезення їх з Польщі до України.

Зловмисники скористалися наданою законодавством можливістю не сплачувати митні та податкові платежі, у випадку переміщення малих партій в межах визначеної норми, вартістю до 500 євро та вагою до 50 кг і в такий спосіб "перекидали" через державний кордон автомобільні шини та диски, садово-огороднє приладдя, дитячі коляски та велосипеди, комплектуючі запчастини до них, автозапчастини та інші товари для автомобілів.

Саме такий величезний асортимент промислової продукції, що користується попитом на внутрішньому ринку України, в ході обшуків виявили оперативники та слідчі фінансових розслідувань ГУ ДФС у Волинській області у складських приміщеннях м. Володимир-Волинський, що розташований поблизу пункту пропуску "Устилуг" митного поста "Володимир-Волинський".

На Волині викрили незаконну схему імпорту товарів в Україну

На Волині викрили незаконну схему імпорту товарів в Україну

На Волині викрили незаконну схему імпорту товарів в Україну

Зокрема, на території складських приміщень колишнього заводу, де й накопичувалися товари з дрібних партій, виявлено та вилучено товарно-матеріальні цінності орієнтовною вартістю 6 мільйонів гривень. Продукція призначалася для реалізації на ринках та магазинах у всіх регіонах України без сплати належних платежів.

Вся діяльність вищеописаної схеми, якою користувалися комерсанти з сумнівною репутацією, зафіксована у чорнових бухгалтерських записах, що теж вилучені в ході обшуків.

Враховуючи кількість вилучених товарів та зібрану оперативниками інформацію, можна стверджувати про припинення діяльності одного з найпотужніших протиправних каналів постачання на територію України промислових товарів з використанням вищеописаної схеми. Заходи щодо встановлення причетних осіб до створення та функціонування даної контрабандної схеми ще тривають.

Окрім того, вирішується питання щодо призначення експертиз та арешту вилученого майна.

Надрукувати
мітки:
коментарів