Поділитись:

Зараз підстригаю чоловіків, бо з жінками важко, - відома луцька перукарка Ivanka Dar (інтерв’ю)

Вівторок, 27 листопада 2018, 20:00

У Луцьку перукарку-стилістку Ivanka Dar (Іванна Дарчич) знає чимало стиляг, а все тому, що дівчина вміє майстерно підійти до кожного клієнта та зробити бездоганну зачіску з урахуванням будь-яких дрібниць.

Раніше Іванна працювала у приватних перукарнях, а нині на вулиці Лесі Українки відкрила своє приміщення, де радо зустрічає клієнтів, яких вже за 7 років назбиралося чимало. Дивує перукарня тим, що вона не має назви та вивіски, а все тому, що людей «із вулиці» дівчина не стриже, бо не має часу на «випадкових клієнтів». Іванна ж творчо підходить до клієнтів, які мають рекомендації від друзів та повністю довіряють дівчині.

Талановита майстриня розповіла «Конкуренту», як стала настільки потужним перукарем у юному віці, розвіяла міфи про заборону підрізати волосся вагітним, поділилася секретами стильних чоловічих стрижок та розповіла, яку зачіску варто робити усім модникам цієї зими.

– Розкажіть, чому вирішили стати перукарем-стилістом?

– Ще у школі, в 5 класі, я мріяла бути психологом і масажистом. Потім якось поїхала на курорт. Хоч наш клас був дуже лінивим до всього, та був один із конкурсів, де вже змусили нас брати участь. Треба було виконати три плетіння по волоссю на швидкість і якість. І я із 20-ти місць зайняла перше. Тоді була дуже здивована. І не знаю, звідки воно в мене взялося. От після цього й захотілося бути перукарем і пішла вчитися на «перукаря-манікюрницю» плюс «модельєра».

Із роботою складалося дуже легко. Мене багато куди запрошували, але я обрала Луцьк. Певно, клієнтів у мені «чіпляло» те, що я вмію з ними поговорити. Бо спочатку ж я не вміла стригти і могла біля 20 хвилин сидіти й говорити з клієнтом про стрижку, яку він хоче. Я про все говорила, кожну довжину уточнювала, і все виходило. Спочатку я була на жіночих стрижках, бо тоді дуже соромилася і не знала, про що із хлопцями можна говорити, однак потім все змінилося.

– Якими якостями обов’язково має володіти професіональний перукар-стиліст?

– Треба опиратися не на теорію, а враховувати всі дрібниці форми голови та візуально бачити, яка стрижка буде личити. Варто запитувати, коли клієнт востаннє стригся, чи сподобалася стрижка і чи є якісь нюанси, які не сподобалися у минулій стрижці. У мене до кожного клієнта є авторський підхід, і я одразу пробую всі зони на дотик. Я навіть можу із заплющеними очима доторкнутися до зони і вже скажу, де і як стригти.

Хороший перукар – це той, кому приносиш фото, кажеш: «Зроби мені так» і, за умови, що це дійсно буде личити, він виконає стрижку саме таку, як на фото. Також важливо не спішити стригти.

– Ви спеціалізуєтеся переважно на чоловічих стрижках. Чому? Адже здається, що дівчата готові платити набагато більше за власну красу.

– Так, це правда. Колись я стригла усіх, а зараз переважно чоловіків, бо з жінками важко. Мені психологічно легше працювати із хлопцями, вони завжди знають, що хочуть. А ще, чоловічі стрижки складніші, а я люблю складність у роботі.

А ще із хлопцями почала працювати тому, що побачила в них друзів. Я час від часу згадую й своїх колишніх клієнтів, бачу їх на вулицях і сумую за ними. Можу впевнено сказати, що в мене є клієнти-друзі. Один із них навіть запросив на своє весілля. Я 7 років його стригла.

Траплялися й такі моменти, коли до мене зверталися бабусі, щоб приходила додому стригти дідусів, бо вони не мали змоги прийти в салон. І я підстригала їх вдома. Мені було їх душе шкода. Я собі уявляла, що, як мій чоловік не матиме сил, то мені буде приємно, що до нього так прийдуть і підстрижуть. Також ходила і до вагітних. Коли вагітнієш, то стаєш не така, як завжди, невпевнена в собі і так далі. Але не треба забувати про свій догляд, навпаки – у цей час варто приділяти собі більше уваги, більше себе полюбити.

– Яку зачіску найчастіше роблять луцькі парубки?

– У мене є дві позиції зачісок – які більше носять клієнти і які більше люблю я. Найбільше всі хочуть Undercut і бороду. Але має бути співвідношення бороди і волосся. Це краще уточнити в салоні, бо ж кожного дня мода змінюється. І хто як не перукар стежить за новинками.

Я зараз дивлюсь, що входить в моду стрижка Fade. Там чітко з нуля виведено димчастий перехід, а я люблю погратися з "Фейдом". 

– Зізнавайтеся, кому із відомих волинян доводилося робити зачіску?

– Ось в мене є кілька фото із клієнтами моїми, не можу сказати, хто з них відомий, але от Влада Кардаша, я думаю, що всі знають. Ось музикант, мої популярні друзі, а ось і фотограф Антон Аношин. Ще плела колоски ведучій Вікторії Жуковській. Був ще у мене період, коли підстригалися ді-джеї, музиканти, фотографи та адвокати.

– Певно, у кожній діяльності трапляються курйози. Розкажіть про те, що траплялося з вами?

– Я не знаю, чи це курйоз, а от щось згадала, що мені клієнт запропонував затанцювати. Я ще й в Instagram це виставляла. Ще трапилося колись, що прийшов маленький хлопчик із батьками і почав плакати. Аж потім він розповів, що не хотів, щоб я його підстригала, бо в мене було фіолетове волосся. Такі діти (сміється, – К.).

– У мережі Інтернет можна знайти масу відео, де перукарі роблять зачіски із заплющеними очима чи стрижуть волосся вогнем. Як ставитеся до такого видовища і як вважаєте, лучани готові до такого «атракціону»?

– Я помітила, що маю такі навички, що можу не дивитися на стрижку, а в дзеркалі виводити форму голову. Момент, певно, в тому, що я вже вивчила це полотно, тож просто беру і виводжу. А от що стосується стрижки вогнем, то мені дивно, бо якщо згадати, як волосся пахне, то, мені здається, мало хто на це погодиться. Пам’ятаю, один із клієнтів розповідав, що йому за кордоном випалювали в носі, і він казав, що пахне дуже неприємно. Я помітила, що це гра на публіку. Бо на тих відео, що бачила, не було стільки волосся, щоб його аж випалювати.

– А зараз перейдемо до порад: що робити чоловікам, які лисіють? Чи є якась формула чи секрет пишної шевелюри?

– У мене дуже багато клієнтів, які купують різні сироватки і все інше. Може, комусь це і допомагає, але я скажу так: пийте воду, бо вона відповідає за шкіру голови та тіла загалом, за стан волосся і нігтів. На це ще впливає і спадковість. А ще треба робити масаж голови. Він дійсно допомагає. Але той, хто вже лисіє, то йому варто впевнено себе почувати і нікому не говорити про свою невпевненість. Бо люди не бачать чужих недоліків, поки ми самі їм про це не скажемо.

А ще скажу про сивину. Мені здається, що вона починає входити в моду. Зараз же багато хто фарбується у цей сивий колір.

– Яку зачіску варто робити чоловікам, аби бути у тренді цієї зими? Фарбувати, зрізати чи відрощувати?

– Варто вдягати шапку, бо дуже холодно, і клієнти часто скаржаться на проблеми шкіри голови саме взимку. Якою б не була гарною стрижка, але гарна шапка – міцне здоров'я.

Зазвичай, хлопці «заростають» на зиму, бо кажуть, що холодно. Я й прихильниця того, аби цієї пори року хлопці носили довші стрижки. На них буде і не так холодно дивитися (сміється, – К.).

Надрукувати
мітки:
коментарів