Поділитись:

Навчання з Lego: Міносвіти перевірить результати

Вівторок, 27 листопада 2018, 17:02

Міністерство освіти і науки України разом із Lego Foundation проведуть велике моніторингове дослідження, на основі якого робитимуться висновки про результати використання конструкторів у навчальному процесі та їхній вплив на навчання першокласників.

Про це домовились міністр освіти Лілія Гриневич та віце-президент The Lego Foundation Каспер Оттоссон Канструп, – повідомляє Освіта.ua.

«Нова українська школа – це реформа на десятиліття... Проведення масштабного моніторингу використання конструкторів Lego, які завдяки фундації сьогодні доступні всім українським першокласникам, допоможе перевірити, які методики працюють краще, які ні. Якщо буде потрібно, навіть удосконалити впровадження», – зазначила Гриневич.

Для дослідження буде створена окрема робоча група за участі представників МОН, The Lego Foundation, науковців, які займаються вивченням методик навчання у початковій школі, а також визнаних моніторингових центрів.

Зі слів міністра освіти, важливо, щоб дослідження було сформовано з огляду на цілі реформи.

«Інакше кажучи, ми не зможемо поміряти успішність впровадження компетентнісного навчання, якщо перевірятимемо виключно знаннєві показники. Моніторинг має виявляти вплив на розвиток математичної та читацької компетентності, виявляти вплив на залученість дитини до навчання, покращення комунікативних навичок та вміння працювати в групах. Усі ці речі в архітектуру дослідження й має включити ця робоча група», – пояснила міністр.

Зі слів віце-президента The Lego Foundation,  цей проект здійснив великий вплив на життя українських дітей та дав рівний доступ до можливостей.

"Ми зацікавленні у продовженні та поглибленні співпраці. При цьому нещодавно у нас сплив термін підписаного Меморандуму в сфері дошкільної освіти. Ми пропонуємо створити та підписати новий довгостроковий меморандум, який включав би всі напрями нашої співпраці та допомагав системно розвивати нашу взаємодію на майбутнє», – додав Каспер Оттоссон Канструп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: LEGO та мультиборди зроблять навчання цікавим, – лідерка руху "Свідомі"

 

Надрукувати
мітки:
коментарів