Поділитись:

У Луцьку хочуть брати гроші за навчання немісцевих дітей в садочках та школах

Понеділок, 26 листопада 2018, 15:00
У Луцьку хочуть брати гроші за навчання немісцевих дітей в садочках та школах

У Луцькраді вважають, що батьки, які не зареєстровані у Луцьку чи не сплачують  тут податки, мають платити за навчання своїх дітей в школах та садочках.

Найбільше немісцевих дітей навчається в Луцьку з Княгининівської ОТГ. Про це сказала начальник управління освіти Зіновія Лещенко 26 листопада під час засідання «бюджетної» комісії.

Зіновія Лещенко додала, що в 2014 році вже була спроба укласти угоди між міськрадою та ОТГ, щоб вони долучались до виділення коштів на утримання дитини. Й на сьогодні було звернення  не один раз до ОТГ, щоб вони якимось чином долучались до процесу навчання дітей з їхньою пропискою,які  навчаються в луцьких школах.

Депутат Андрій Покровський  поцікавився, чи вивчали ситуацію щодо навчання міських дітей в сільських школах. Адже йому відомі випадки, що чимало дітей з міста навчається в школі та садочку Боратина.

Зіновія Лещенко зазначила, що такі випадки є, але не в такій кількості, як в Луцьку.

«І як ви дослідите, хто з батьків сплачує податки в Луцьку, а хто ні?» – поцікавився Андрій Покровський.

Начальниця управління освіти відповіла, що коли батьки працюють на луцьких підприємствах, то в цьому проблем не буде.

«Це порушення конституційних прав», – зауважив депутат Павло Данильчук і зазначив, що в такому вигляді цей проект рішення голосувати не можна.

Зіновія Лещенко зазначила, що вони готові доопрацювати цей проект рішення. До того ж є в Луцьку й таке, що вулиці міста закріплені за конкретними школами.

Андрій Покровський зазначив, що переговори міської ради з головами ОТГ треба переводити в публічну площину.

«Приводьте тих голів ОТГ, щоб ми з ними поспілкувались і переконали, що треба підписувати договори про співпрацю і треба вимагати комунікацію.  Тому що треба, в першу чергу, використовувати всі можливі важелі впливу дипломатії перед тим, як долучатись до шантажів», – сказав Андрій Покровський.

Депутати не підтримали проект рішення і вирішили, що варто рекомендувати зняти цей проект рішення на сесії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Луцьку стає популярним "хоумскулерство": переваги і недоліки (відео)

Надрукувати
мітки:
коментарів