Поділитись:

Акція "євробляхарів" рух відновили, але протестувальників більшає

Понеділок, 26 листопада 2018, 09:20
Акція «євробляхарів» рух відновили, але протестувальників більшає

На пунктах пропуску "Ягодин" та "Устилуг" порушень громадського порядку не виявлено, однак блокування руху транспорту триває.

Про це повідомляють з місяця події патрульні поліцейські, які слтежать за порядком. 

В "Ягодині" перебуває приблизно 500 осіб.

Станом на 21:00 годину 25 листопада вони ще пропускали автобуси, однак вночі рух був заблокований. Станом на ранок 26 листопада рух частково відновлений, громадяни об’їжджають місце протесту прилеглими дорогами. 

«Наразі можливе знову блокування руху автомобілів, а також збільшення кількості протестувальників. Учасники акції продовжують звозити шини. Заблоковано кілька сотень метрів автодороги М-07 Київ-Ковель-Ягодин», – повідомив з місця події інспектор Олександр Муравчук.

Протестувальники продовжують блокувати рух і на посту в Устилузі.  Тут їх приблизно 200 осіб. Уночі ця кількість зменшилася, але зараз люди знову з’їжджаються.  

«Порушень громадського порядку не виявлено», –повідомив з місця події інспектор Дмитро Вахмістров.

Патрульна поліція та інші підрозділи правоохоронних органів продовжують охороняти публічну безпеку та регулювати рух транспорту в місцях протестів.

Нагадаємо: 25 листопада з 00:00 у дію вступили нові правила розмитнення авто на єврономерах. Згідно з ними, громадяни-резиденти мають право переміщувати транспортний засіб, що зареєстрований за межами України, в режимі транзиту за умови сплати грошової застави в розмірі митних платежів, що підлягають сплаті при ввезенні таких автомобілів на митну територію України з метою вільного обігу або сплатити митні платежі. Через це десятки українців не можуть повернутись з Польщі в Україну. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Невдоволення законом про «євробляхи»: активісти та митниця розповіли деталі акції протесту

Надрукувати
мітки:
коментарів
02 травня 2024
01 травня 2024