Поділитись:

#Сім_Сорок: Винні всі, окрім нас

Понеділок, 26 листопада 2018, 07:40

Нещодавно у Луцьку виник черговий конфлікт між пасажиром та водієм маршрутки. Останній не додивився в дзеркала і прищемив дверима дитину молодої пари батьків, які (наскільки відомо) вистрибнули з транспорту поперед свого чада. 

Розлюченість батька, який налетів з кулаками на водія, можна зрозуміти, та й що там казати, кожному неприємно було б бути затиснутим дверима, а що вже говорити коли це твою кровинку дядько-маршрутчик зачепив.

Люди почали кричати, що дитину затисли дверима, які водій одразу ж відчинив. Напевно дитина отримала стрес від цього, але на щастя вийшла з маршрутки неушкоджена.

Водій  каже, що повністю визнає свою вину, що не додивився в дзеркала. І дійсно винен, бо як так можна зачиняти двері не переконавшись в тому, що всі вийшли? Можливо варто продумати власникам маршруток ці моменти заради безпеки пасажирів? Бо ж це вже не вперше такі інциденти, і не вперше дітей прищемлюють дверима маршруток. Та й взагалі згадати тільки оті їхні перегони на дорогах міста, чи те, як вони «втікають» від дітей на зупинці, бо ті не платитимуть за проїзд 5 гривень. Але це вже інша тема розмови, на яку варто відвести окремий блог.

Тому повернемось розлюченого батька, який вирішив, що варто натовкти пику водієві за те, що той недодивився, як виходить його дитина. Без будь-яких розмов він зламав носа водію, в салоні якого сиділо ще чимало людей (можливо й з дітьми), яких теж треба було після цього якось, незважаючи на шок та розбитий ніс, довезти до місця призначення. Але молодому татусю то було байдуже, він же зробив свій батьківський обов’язок – натовк морду людині на очах у своєї дитини.

Мені здається, що та дитина злякалась більше не так дверей, як того видовища, коли її батько з криками та матюками б’є в обличчя чужого дядька. Й до того ж "чудовий" приклад він подав дитині, як треба вирішувати питання. Невже немає інших, більш цивілізованих способів "навчити" водія?

Окей! Давайте підемо за логікою цього чоловіка-татуся (погодьтеся в якійсь мірі його можна зрозуміти). Водій недодивився, а отже, погано виконав свою роботу – тоді нехай отримує за це удар в обличчя і зламаний ніс. Але ж тоді чоловіку варто зламати носа і своїй дружині, яка не подбала про безпеку дитини, не взяла її на руки, чи за руку в той момент. Своєю чергою цій дружині треба було  б у відповідь зламати носа своєму чоловіку, який вискочив першим з маршрутки (а не останнім), не додивившись за дитиною, або ж не передавши її в руки матері, яка вже знаходилась на дворі.

Тому якщо за будь-якої помилки варто ламати ніс, то я думаю керівництво цього пана має повне право це робити, коли той допускатиметься якихось недопрацювань виконуючи свою роботу.

Водій звісно ж не правий, але ж і з батьків відповідальності ніхто не знімав.

Сумно, що є така категорія батьків, які бояться визнавати й власну вину, і думають приблизно, як от ця пара з маршрутки: «Дитину затиснуло дверима – винен тільки водій, бо не додивився, піду зламаю йому носа». «Дитина не хоче їсти їжу, за яку ми заплатили в кафе – винен кухар, що погано зготував, піду напишу про це у  книгу скарг». «Дитина вередує – винні не батьки, а  вихователька з садочка, піду завтра з нею поскандалю». «Дитина погано вчиться – винен вчитель , треба писати скаргу на нього в управління освіти». «Дитина знущалась з кота, і той її дряпнув – винен кіт, піду викину його завтра на вулицю».

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 березня 2024
19:30
18 березня 2024
15 березня 2024
12:52
14 березня 2024
13 березня 2024
19:10
27 лютого 2024
26 лютого 2024
14 лютого 2024
10 лютого 2024