Поділитись:

Чорна п'ятниця 2018 в Україні: дата, коли буде масовий розпродаж

Четвер, 22 листопада 2018, 13:41
Чорна п'ятниця 2018 в Україні: дата, коли буде масовий розпродаж

Довгоочікувана Чорна п'ятниця – чудовий привід придбати потрібні речі за смішну ціну, адже масовий розпродаж влаштовують і в Україні.

Чорна п'ятниця (Black Friday) прийшла в нашу країну з США. Традиційно шалений розпродаж влаштовують після американського свята День подяки. Саме Чорна п'ятниця відкриває різдвяний сезон знижок, - нагадує «Радіо Максимум».

Що таке Чорна п'ятниця: історія акції

Свято шопінгу бере свій початок ще в XIX столітті, хоча свою офіційну назву Black Friday воно отримала набагато пізніше. З 1966 року поліцейський департамент Філадельфії став називати так день після Дня Подяки (Thanksgiving Day) через те, що у цю дату на вулицях виникали жахливі затори.

Існує також версія, що Чорною цю п'ятницю назвали через те, що продавці ведуть облік витрат ручкою червоного кольору, а доходів – чорною. У день розпродажів, коли кількість покупців зашкалює, доходи ростуть і чорний колір в обліку переважає.

Неважко здогадатися, що відчути всі принади розпродажів можна там, де вони беруть свій початок. Чорна п'ятниця в США – це не просто день великих знижок. По суті, розпродаж сприймається як справжнє свято, хоч і неофіційне. Мільйони людей беруть відгули на роботі (крім продавців і менеджерів магазинів, звісно). На щастя, інтернет дає нам можливість взяти участь в грандіозних розпродажах за океаном, як-то кажуть, не встаючи з дивана.

Дата, коли буде Чорна п'ятниця в 2018

Розпродаж не прив'язаний до конкретної дати і починається в п'ятницю після Дня подяки в США, тобто на наступний день після четвертого четверга листопада. У 2018 році Чорна п'ятниця в світі та в Україні зокрема стартує 23 листопада з 00:01.

При цьому багато продавців не обмежуються лише одним днем ​​тотальних знижок. Розпродаж в окремих торгових мережах і магазинах може початися ще до п'ятниці і тривати впродовж всіх вихідних. Та й на цьому свято покупок не закінчується, тому що на зміну Чорній п'ятниці приходить кіберпонеділок, 26 листопада, у який покупці отримують суттєві знижки на покупки в інтернеті.

Black Friday 2018: знижки в Україні

Вперше Чорна п'ятниця в Україні відбулася в 2014 році й відтоді щороку набуває більшого поширення. Такого шаленого ажіотажу, як в США, у нас немає, але черги в магазинах гарантовані. Популярними стають також покупки онлайн. Цьогоріч до акції долучиться приблизно 200 магазинів, у тому числі – як інтернет-магазини.

Щоб не пропустити вигідні пропозиції у Чорну п'ятницю – рекомендуємо вам стежити за сайтами, де зібрані знижки на товари з різних магазинів:

Skidochnik;

Blackfriday;

Shops-ukraine;

Black-friday-sales

Ви також можете підписатися на e-mail розсилку сайтів зі знижками. Так вам надсилатимуть повідомлення з добіркою вигідних пропозицій і ви зможете оперативно замовити товар.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Чорна п'ятниця: ТОП-порад для шопінгу, як пережити її та не збанкрутіти

Надрукувати
мітки:
коментарів
05 травня 2024
01 травня 2024
30 квітня 2024
29 квітня 2024
28 квітня 2024
22 квітня 2024
21 квітня 2024
15 квітня 2024
10 квітня 2024
09 квітня 2024