Поділитись:

Діти без спортзалу, в їдальню – в куртках: просять гроші на школу №13

Середа, 21 листопада 2018, 11:15
Діти без спортзалу, в їдальню – в куртках: просять гроші на школу №13

Батьківська громада та трудовий колектив ЗОШ №13, що на вулиці Чернишевського в Луцьку, просять передбачити в бюджеті на наступний рік кошти для добудови в закладі спортивного залу та їдальні.

Питання розглядала постійна депутатська комісія з питань ЖКГ 21 листопада.

Батьки кажуть, що школа у цьому районі потрібна, оскільки тут активно ведеться розбудова. Однак заклад старий та частина приміщень у критичному стані. А цього року закрили і спортзал, тож, на їхню думку, діти втратили можливість повноцінно займатися фізкультурою.

«Міська школа без спортзалу – це просто нонсенс», – каже представниця батьківського комітету.

Немає також актової зали, а їдальня перебуває в окремому корпусі, то школярі повинні додатково вдягатися, щоб піти на обід. Тож вони просять передбачити у бюджеті на наступний рік кошти для завершення робіт.

Керівник управління освіти Луцькради Зіновія Лещенко зазначила, що питання актуальне давно, однак мови про закриття закладу немає.

З її слів, освітній процес в школі триває в нормах. Інакше би робочі навчальні плани не затвердили. Уроки ведуться в залах хореографії, наприклад. А останнім часом температурний режим дозволяв займатися на вулиці. Та навіть без спортзалу фізкультура проводиться. Ситуація така ж і в 27-й школі, яка функціонує без залу.

Лещенко пояснила, що на вимогу пожежної інспекції перший корпус школи закрили. Він визнаний аварійним.

Директор школи Роман Ващук зазначив, що справді одягатися дітям в їдальню проблематично. Але так триває з 1983 року, відколи побудований заклад.

Відтік учнів з закладу природній – на початку року було 513 учнів, нині – 501. Третина школярів проживають в районі, а не в місті. Тож говорили й про те, щоб звернутися до навколишніх ОТГ для залучення коштів на будівництво.

Керівник управління капбудівництва Луцькради Леонід Карабан пояснив, що на добудову закладу потрібен близько 71 мільйон гривень. Проектна документація є. Луцькрада подала проект у Волинську облдержадміністрацію для фінансування з фонду регіонального розвитку, аби виділити кошти з держбюджету. Тож нині чекають засідання міжвідомчої комісії, яка розгляне це питання.

«Якщо ці кошти з держбюджету не будуть виділені, то місто фінансово не зможе потягнути цей проект», – зазначив Леонід Карабан.

Комісія, своєю чергою, рекомендувала ще раз зібратися управлінню освіти та трудовим і батьківським колективами для того, щоб задекларувати те, що заклад буде. Окрім цього, є пропозиція звернутися до нардепів від Волині, аби ті лобіювали виділення коштів з держбюджету, а місто щоб заклало відсоток у своїй казні. Також пропозиція вести переговори щодо ремонту закладу з прилеглими громадами. 

Надрукувати
мітки:
коментарів