Поділитись:

За фактом нічного протесту у Луцькому СІЗО проведуть службове розслідування

Четвер, 14 квітня 2016, 11:00

Декілька негативно налаштованих ув'язнених вчинили бунт в Луцькому слідчому ізоляторі з метою дестабілізувати порядок.

Акцію протесту організували декілька в'язнів, а із солідарності до них приєдналися й інші. Про це Конкуренту розповів заступник начальника управління ДПтС України у Волинській області підполковник внутрішньої служби Юрій Безушкевич.

Як повідомив Безушкевич, ввечері 13 квітня негативно налаштовані ув'язнені Луцького слідчого ізолятора вчинили непокору. Такі дії були спрямовані на те, щоб порушити режим і порядок. Вони почали гримати в двері, трощити все у себе в камері й підпалювали свої ж речі.

"По суті, цей бунт почали декілька ув'язнених, а на знак так званої солідарності їх підтримали інші в'язні. 26 чоловік порізали собі руки на знак протесту. Вони вимагали речей, які не дозволені законодавчо. Щодо зустрічей із рідними, то вони чітко регламентовані. Ув'язнені вимагали продукти, які у СІЗО впринципі заборонено передавати, щоб запобігти каналам передачі заборонених предметів", - сказав Юрій Безушкевич.

Підполковник додав, що жодної фізичної сили до цих в'язнів не застосовували. Наразі ситуація стабілізувалась, а за цим фактом проведуть службове розслідування.

Надрукувати
мітки:
коментарів