Поділитись:

Волинський протоієрей розповів, чи можлива політика в церквах

Понеділок, 19 листопада 2018, 09:01
Волинський протоієрей розповів, чи можлива політика в церквах

Головний редактор єпархіальної радіостудії «Благо» Віктор Пушко взяв участь в обговоренні з представниками інших конфесій та влади питання про політику в Церкві та Церкву в політиці на ТРК «Аверс».

Отець Віктор зазначив, що Церква – це живий організм, Главою якої є Христос. Політикою мають займатись політики. Але і серед них є віряни, – повідомляє Волинська єпархія УПЦ (КП). 

Із його слів, політики мають захищати інтереси людей. У статті 5 Закону України «Про релігію» говориться, що саме «держава забезпечує права віруючих». У Київському Патріархаті політики бути не може, але зміцнюючи духовність народу, УПЦ КП робить внесок у побудову міцної держави.

Щодо можливої політичної агітації у проповідях, з огляду на майбутню передвиборчу кампанію, протоієрей зауважив: "головне – не порушувати законів та єднатись у Христі. Варто відкидати образи, бо тільки з Богом можна залікувати всі рани". 

Пояснюючи, чому Вселенський Патріарх хоче допомогти Україні, отець Віктор підкреслив: якщо Московська Патріархія за 27 років нічого не зробила для возз’єднання Української Церкви, то це мусив зробити Вселенський Патріархат. Протоієрей побажав РПЦ не розривати євхаристійне спілкування з Константинополем. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів