Поділитись:

Питання соцдослідження шокували прес-секретарку Савченка

Неділя, 18 листопада 2018, 14:12

Прес-секретаря голови Волинської облдержадміністрації Олександр Савченка Катерину Павлову здивували питання жінки, яка відрекомендувалася представником Київського міжнародного інституту соціології.

Про це вона написала у себе на сторінці в «Фейсбук».

«Сьогодні мені в двері постукала жінка, яка проводить соцпитування. Сказала, що з Київського міжнародного інституту соціології. Її запитання мене трохи шокували: За кого проголосуєте, якщо в другий тур вийде Тимошенко й Бойко? Тимошенко й Гриценко? Тимошенко й Зеленський? До кого з міських депутатів ви ставитеся позитивно: Поліщук, Недопад, Бондарук, Федік, Вусенко, Данильчук? Мене збентежила відсутність у списку Яручика, Покровського. Як ви орієнтовані, до Росії чи в Європу?

Як ви відноситеся до діяльності благодійного фонду "Тільки разом"?(ніби інших фондів немає) А яке здивування у неї викликало те, що я відчуваю себе щасливою людиною, що задоволена реформуванням і що підтримуватиму БПП на виборах», - пише жінка.

Її цікавить цінність таких досліджень та чи має право людина, яка їх проводить, висловлювати власну думку чи спонукати до якогось з запропонованих варіантів.

"Конкурент" звернеться за коментарем до інституту, аби дізнатися, чи справді він проводиться таке дослідження. У КМІСі відповіли, що справді проводили таке опитування.

Довідково:

КМІС – це приватна українська компанія, що співпрацює з Національним університетом «Києво-Могилянська академія». КМІС був заснований у 1990 році як дослідницький центр Соціологічної асоціації України, а з 1992 року перетворений у приватне підприємство. Ми були першими у запровадженні соціологічних стандартів в Україні. Нашими інноваціями у вітчизняних соціологічних дослідженнях були: перший посібник і перший тренінг інтерв’юерів у 1992 році; перші особисті (face-to-face) інтерв’ю та фокус-групи у 1992 році; перше вітчизняне програмне забезпечення для статистичного аналізу даних у 1990 році; перша програма для розробки вибірки у 1993 році.

КМІС входить до провідних дослідницьких асоціацій, зокрема, Соціологічної асоціації України (САУ), Європейського товариства дослідження громадської думки та маркетингу (ESOMAR), AAPOR і WAPOR. Професор Володимир Паніотто, генеральний директор КМІС, був першим національним представником ESOMAR в Україні у 1996–2005 роках.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Вибори президента України 2019: все, що потрібно знати (інфографіка)

Надрукувати
мітки:
коментарів