Перше селфі, футбол та сльози: Макс Кідрук презентував роман у Луцьку (фото)

Неділя, 18 листопада 2018, 10:14

Луцьк став завершальним в графіку презентацій нового роману письменника Макса Кідрука «Де немає Бога». Подія відбулася 17 листопада в рамках фестивалю «Фронтера» в театрі ляльок.

Попри те, що на обкладинці зображена авіакатастрофа і цей факт стається в романі, письменник чітко означує: це не роман про літак, що розбився. Це про людей і їх мораль, чи її відсутність.

Головні герої абсолютно різні, у кожного своя історія, але їх так чи інакше поєднує життя ще до посадки на борт літака. Один із них росіянин, інша українка з купою грошей, дівчинка, священик, лікарка, політик та гравець американського футболу. Ось з цим гравцем пов'язані чи не найсильніші фігури в книзі.

Під час презентації письменник розповів, як захопився цією грою під час студентських років, навчаючись в університеті в Стокгольмі. Про перегляд свого першого матчу яскраво нагадує старе фото, де він усміхається разом із другом-мексиканцем. Особливість цього знімка ще й у тому, що це перше селфі автора, зроблене, очевидно ще до того, як фронтальні камери стали обов’язковим атрибутом смартфонів.

Автор багато жартував, закидав питання до роздумів і навіть продемонстрував лікбез гри з американського футбол, а зрештою зізнався аудиторії, коли на його очах стояли сльози через смерть людини, яку він ніколи не знав особисто. Мова йде про соліста метал-гурту Linkin Park Честера Бенінгтона, який закінчив життя самогубством. Власне, пісня з останнього альбому гурту за участі вокаліста One More Light пронизує роман «Де немає Бога».

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Сергій «Колос» Мартинюк: «Я просто роблю те, що дійсно пре»