Поділитись:

У новому Кабміні планують створити нове міністерство

Середа, 13 квітня 2016, 18:50
У новому Кабміні планують створити нове міністерство

У майбутньому Кабінеті Міністрів планують створити окреме міністерство з питань окупованих територій та тимчасово переміщених осіб, яке очолить Вадим Черниш.

Про це після зустрічі фракції "БПП" з кандидатами в міністри заявив лідер фракції Юрій Луценко, пише Укрінформ.

"Ми також наполягли на тому, щоб у структурі майбутнього уряду з'явилося нове міністерство. Будь-яка країна, в якій точиться війна, і в якій є частина окупованої території, півтора мільйона переміщених осіб не можуть собі дозволити не створити відповідну урядову агенцію. Ми домовилися про те, що буде створено міністерство у справах окупованих територій та тимчасово переміщених осіб", - сказав Луценко.

Як повідомляє Луценко, керівником такого міністерства визначено Вадима Черниша, який нині очолює Агентство з питань реконструкції Донбасу. Крім того, народний депутат висловив сподівання, що до складу штату нового міністерства увійдуть "найкращі українці та з числа кримських татар" й інші спеціалісти, "котрі можуть полегшити страждання і на окупованих територіях, і біженців на території материкової України".

Водночас Луценко розповів, що Володимир Кістіон, про якого раніше говорили, що він обійме посаду віце-прем'єр-міністра з питань АТО і окупованих територій, буде просто віце-прем'єр-міністром.

Нагадаємо, БПП нещодавно озвучив нових кандидатів у міністри.

Надрукувати
мітки:
коментарів