#Сім_сорок. Штраф за неготовність до снігу

Автор: Оксана Пуняк |
Субота, 17 листопада 2018, 07:40

Доки грім не гряне – дядько не перехреститься. Вислів далеко не новий, а актуальний завжди. І начебто помилки мали б навчити, але ми ніяк не піддаємося.

Днями Київ несподівано засипало снігом. Ну й життя від того не зупинилося – всі рухалися своїми звичними маршрутами, бігали у своїх звичних справах. Але вже до обіду поліція нарахувала в столиці майже 300 аварій і на автошляхах утворили величезні затори. Бо багато машин виявилися не готовими до такої раптової зими: їздили на літніх шинах.

Звісно, можна все списати на доволі мінливу погоду. Однак другий тиждень листопада – це вже очевидний натяк на близьку зиму. І тільки сніг випав – почався золотий час для шиномонтажів. Навіть соцмережами жарти на цю тему гуляли. Чому в нас люди такі безпечні і недалекоглядні – загадка.

Тому й придумують для українців якийсь «батіг». Ось, наприклад, одразу після звіту про кількість ДТП при першому снігу у ЗМІ почала ширитися інформація, начебто розробляють законопроект, який передбачає притягнення до відповідальності водіїв за несвоєчасну заміну літніх автомобільних шин на зимові. Такий собі штраф за неготовність. Гадаєте, це щось змінить?