Поділитись:

#Сім_сорок: дика мода на тварин

Понеділок, 19 листопада 2018, 07:40

Пам’ятаєте раніше в усіх нічний клубах країни, чи модних закладах харчування любили снувати  туди-сюди «гламурні тьолочки»  з млосним поглядом, великими грудьми, роздутими губами, куценькими сукнями  і…з мініатюрними собачками під пахвою, чи в сумочці?

 Вони певно й досі снують по всіх закладах в пошуках чогось  чи когось, але трохи видозмінили імідж – до млосного погляду додались «брови Брєжнєва» і вії сільської дійної корови Машки, куценькі сукні змінились на інші шмотки «в тренді», а з-під пахов в переважної більшості дівиць позникали ті собачки. А чому? Бо, очевидно, мода на них минула.

Я пам’ятаю слова однієї зоозахисниці, яка ще тоді, в часи «моди на собачок» говорила, що це все мине, а ця переважна більшість тварин опиниться або на вулиці, або в притулку. І дійсно, нині на різних сайтах чи в фейсбучних групах чимало оголошень, що віддадуть цих тварин (на які свого часу потратили чималі гроші)  за просто так.

Ось буквально сьогодні в одній із фейсбучних груп оголошення «Віддам собачку йорка в добрі руки, бо немає де тримати в квартирі». А де були твої мізки, коли ти купувала цю тварину? Коли було модно мати таку собачку, місце в квартирі знаходилось для неї? Та й в кінці-кінців - це ж маленький йорк, а не ведмідь, якому треба величезний вольєр.

Пам’ятаєте приказку – «ми відповідаємо за тих, кого приручили»? Так от, тварини – це теж живі створіння і дуже ницо ось так, набавившись, віддавати тварин в «добрі руки» (читати – «заберіть його хто небуть, мені байдуже, що ви з ним будете робити і чи будете доглядати, чи мучити, просто ЗАБЕРІТЬ, бо викину на вулицю всеодно!»). Все ж таки мода – безжалісна, і на жаль досить часто її жертвами стають не лише примітивні «тьолочки», а й тварини, яким "пощастило" потрапити в руки до гламурних киць.

Надрукувати
мітки:
коментарів
08 березня 2024
19 грудня 2023
09:15
30 червня 2023
21 травня 2023
15 травня 2023
10 травня 2023
04 травня 2023
12 січня 2023
29 вересня 2022
27 березня 2022