Поділитись:

Луцький забудовник надурив міськраду на 330 тисяч гривень

Четвер, 15 листопада 2018, 17:22

У Луцьку в забудовника вимагають повернути до міського бюджету понад 330 тис. грн за нібито передачу до комунальної власності квартири.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

Луцька місцева прокуратура звернулася до господарського суду Волинської області з позовом до приватного підприємства та житлово-будівельного кооперативу, аби визнати недійсним рішення органу місцевого самоврядування та стягнути із забудовника понад 330 тис. грн незаконно повернутих йому коштів. 

З'ясувалося, що у січні  2018 року Луцькрада та приватне підприємство уклали договір про пайову участь у розвитку інфраструктури міста Луцька щодо об’єкта будівництва на вулиці Ковельській в обласному центрі Волині.

Замовник будівництва зобов’язався внести і вніс у бюджет міста понад 3 млн грн пайової участі у розвитку інфраструктури Луцька. У липні 2018 року рішенням Луцької міської ради забудовнику на понад 330 тис. грн зменшили розмір пайової участі у зв’язку з передачею до комунальної власності тергромади міста квартири. Кошти перераховано на рахунок житлово-будівельного кооперативу. 

Проте це рішення органу місцевого самоврядування про зменшення пайової участі є незаконним, адже квартиру було надано у власність не комусь із лучан, які перебували на квартирному обліку та потребували поліпшення житлових умов, а громадянці, яка на квартирному обліку не перебувала, але її помешкання було знесене задля уможливлення будівництва багатоквартирного будинку – і підприємство в такий спосіб усього лиш виконало взяті на себе зобов’язання перед цією громадянкою. 

Відтак прокурори у суді наполягатимуть на визнанні рішення міськради незаконним та стягненні із забудовника безпідставно повернутих йому коштів. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Земельні "мутки": атовцю дали землю під багатоповерхівку?

Надрукувати
мітки:
коментарів