Пояснили, як переселенці будуть голосувати на президентських виборах

Вівторок, 13 листопада 2018, 16:55

Взяти участь у голосуванні на виборах Президента України зможуть внутрішньо переміщені особи, які офіційно зареєстровані як переселенці та проживають на підконтрольній Україні території.

Про це розповів заступник голови ЦВК Євген Радченко 13 листопада на прес-конференції, присвяченій першим підсумкам роботи оновленого складу комісії, – пише Україннська правда. 

Радченко пояснив, що порядок голосування буде таким, як і на минулих виборах 2014 року.

"З приводу внутрішньо переміщених осіб, тут проблему треба ділити на кілька складових. Перша складова – внутрішньо переміщені особи, які проживають і зареєстровані як переселенці на території України. З ними особливих проблем немає. Саме на президентських виборах вони зможуть проголосувати так, як вони це могли зробити і на минулих виборах", – сказав Радченко.

Із його слів, проблемою залишаються особи, які тільки числяться як внутрішньо переміщені, але реально мешкають на території, підконтрольній ворогу.

"З цими людьми, звичайно, будуть великі проблеми. Оскільки не факт, що вони зможуть добратися до виборчих дільниць, на яких вони могли би проголосувати", – пояснив Радченко.

Він зазначив, що полегшити процедуру реєстрації внутрішньо переміщених осіб і, відповідно, полегшити процедуру голосування для них можна. Однак це можливо лише зі змінами законодавства.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибори у волинських ОТГ таки відбудуться