Поділитись:

За рік Луцьк не посунувся в напрямку «Безпечного міста»

Середа, 14 листопада 2018, 14:00

Проект «Безпечне місто», який мав на меті встановити камери відеоспостереження в Луцьку, протягом року не отримав фінансування.

Про це йдеться у відповіді на запит «Конкурента». Програма мала на меті встановлення системи відеокамер.

Вартість робіт відповідно до проекту складає 7 мільйонів 584 тисячі 441 гривню. Станом на 7 листопада виконано робіт на 4,3 млн гривень. Прокладено 24,5 км кабелів із 45 потрібних , встановлено 10 камер із 50-ти та частково облаштовано ситуаційний центр на вулиці Богдана Хмельницького, 17.

У 2018 році через відсутність коштів у бюджеті міста реалізація цього проекту призупинена.

На початку лютого 2018 року виконувач обов’язків Луцького міського голови Григорій Пустовіт в ефірі ток-шоу «Протилежний Погляд. LIVE» зазначав: «На сьогодні було проплачено за ті роботи, які були виконані. 36 кілометрів оптоволоконої мережі вже є. Залишилось протягнути 12 кілометрів. Вже з'явилися перші камери. Їх встановили. І ми зустрічалися з розробниками. Висловили з самого початку своє незадоволення, тому що були питання стосовно камер, їх спроможності, якості».

Тоді він додав, що ті камери, які будуть ставитися на в'їзді в місто, на перехрестях, будуть фіксувати номери машин і запам'ятовувати їх. Це буде одразу відбуватися в базі. Будь-яка машина, яка проїде, вона вже буде зафіксована. Центр інформації буде на Богдана Хмельницького.

На запитання ведучої про дофінансування проекту Григорій Пустовіт ствердно відповів, що за умови, що розробники врахують усі зауваження, то кошти будуть виділені вже цього року.

13 листопада Григорій Пустовіт у коментарі щодо перемовин про перебіг реалізації програми зазначив:

«Перемовини зараз зупинилися і я думаю, що ми до цієї програми повернемося у наступному році», – зазначив він.

На уточнююче запитання щодо того, з якого боку виникла зупинка ситуації, адже в світлі стрілянини в Луцьку, знову постає питання безпечності в місті, Пустовіт додав:

«Відеокамери потрібні, але не вони є визначальними в рівні злочинності в місті. Ми знаємо періоди, коли не було такого поняття, як відеокамери і злочинності не було. А ті злочини, які скоювалися, то вони розслідувалися, знаходилися і виносилися вироки злочинцям. Відеокамери є тим обладнанням, яке може посприяти більш швидкому, більш точному вирішенню цих проблем.

Для нас ця програма виявилася трішки складною, бо виникла проблема з якістю відеокамер. Навіть якби стояли ті відеокамери, що спочатку планувалися, то, по-перше, інформація, яку вони б дали, була би умовною. І другий момент – ці відеокамери потребували систематизації із силовими структурами тощо. Тобто підійшли до програми, як до програми, а не до якогось комплексного заходу.

Тому у нас виникли питання і, на жаль, відповіді на ці питання ми не знайшли. Якщо не знайшли відповідей, то і не знайшли коштів. Думаю, що у 2019 році ми повернемося до цієї програми, бо розуміємо її потрібність і думаю, якщо бюджет дозволить – ми виділимо необхідні кошти. Але розуміємо, що у такому вигляді вона є недосконалою, її треба буде розширювати, синхронізувати зі всіма відеокамерами, які є у місті. Має бути системний підхід, аби була можливість контролювати ситуацію, якщо скоїться злочин, а не лише на в’їзді чи виїзді», – зазначив Григорій Пустовіт.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Перестрілка на автомийці у Луцьку: поліція не відкидає версію про бандитські розбірки
 

Надрукувати
мітки:
коментарів
04 грудня 2023
10 листопада 2023
24 липня 2023
20 червня 2023
15 червня 2023
01 червня 2023
17 травня 2023
18 квітня 2023
11 квітня 2023