Поділитись:

"У мене химер немає", – луцький скульптор Микола Головань (відео)

Понеділок, 12 листопада 2018, 14:05

Сотні туристів їдуть до Луцька, щоб побачити дім відомого скульптора Миколи Голованя, який десятиліттями створює свій будинок. У нього своя містика – дах, стіни і навіть паркан прикрашені сотнями скульптур. Всі зроблені власноруч.

Про це йдеться в сюжеті "Сегодня".

Будинок Голованя в Луцьку називають "будинком з химерами". Його художник власними руками створює майже 40 років. Щоб побачити творіння, щодня сюди їдуть десятки туристів. Тягне те, що все власноруч створювали майстер і його син.

"Якби тут не було нічого незвичайного і готичного, то не було б завжди так багато туристів. Тут навіть час від часу весілля проводять. Дуже цікавий цей скульптор, у нього безмежна фантазія, тому що тут дуже багато різних скульптур, які не схожі між собою ", – вважає туристка Яна Кирилюк.

Зараз 75-річний скульптор працює над ротондою. Для декорації використовує скляні пляшки. Їх монтує, робить пластичні виноси, які трохи нагадують готику – виходить вітраж. Назву "будинок з химерами" Головань не надто любить. Каже, навпаки – намагався створити класичні фігури. Йому здається, що будинок схожий на готичний палац.

"У мене химер немає. Тут в основному сакральна скульптура, декоративна, аномалістічна. Я цей будинок називаю Будинок Голованя – вернісаж", – розповів сам скульптор.

Нещодавно художник завершив італійський дворик. Всього в будинку півтисячі скульптур. Його визнали одним із семи волинських чудес.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вулиці Луцька хочуть прикрасити роботами архітектора Голованя

Надрукувати
мітки:
коментарів