Поділитись:

Нова православна церква не буде переносити святкування Різдва в Україні

Понеділок, 12 листопада 2018, 12:40

Єдина помісна церква не розглядатиме питання про перенесення святкування Різдва з 7 січня на 25 грудня.

Про це заявив прес-секретар Київської патріархії архієпископ Євстратій Зоря у своєму Facebook.

"Засоби масової російської пропаганди без вказівки найменших доказів або посилань подають у стрічці своїх "новин" як "факт", що єдина помісна УПЦ нібито "буде використовувати новий стиль" церковного календаря. Абсолютно очевидно, що це інформаційна диверсія, яка напередодні важливих подій повинна посіяти суперечки і недовіру серед православних в Україні", – наголосив архієпископ.

Євстратій Зоря зауважив, що ідея переходу на новий стиль має не лише прихильників, але й численних опонентів.

"Офіційно хочу повідомити, що питання переходу на новий календар не порушується і не розглядається в процесі об'єднання і в зв'язку з наданням Томосу. Кожна автокефальна церква самостійно вирішує календарне питання і жодних розпоряджень або вимог цього в Томосі, які надавалися Вселенським Патріархатом у ХХ столітті, не встановлювалося", – підкреслив Євстратій Зоря.

Із його слів, поширення інформації про нібито зміну дати святкування Різдва, яке мали б впровадити у зв'язку зі створенням єдиної автокефальної православної церкви, є лише "інформаційною провокацією з московським корінням".

Священослужитель також нагадав, що у 2017 році законом України 25 грудня було визнано святковим днем.

"І всі, хто бажає святкувати в цей день згідно зі своїми переконаннями – мають можливість робити це й зараз, питання томосу та автокефалії з цим ніяк не пов'язане", – підсумував він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки вихідних матимуть українці на Новий рік і Різдво

 

Надрукувати
мітки:
коментарів