Поділитись:

Вибори у волинських ОТГ таки відбудуться

Понеділок, 12 листопада 2018, 11:37
Вибори у волинських ОТГ таки відбудуться

Виборчий процес в об’єднаних територіальних громадах Волинської області триває.

Про це інформує Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування, який створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України.

Радник з децентралізації Волинського ЦРМС Оксана Урбан зауважила, що, незважаючи на бажання деяких обранців призупинити виборчий процес не вдалося, адже ЦВК і надалі працює над підготовкою до виборів.

Нагадаємо, що нещодавно Центральна виборча комісія розглядала ситуацію, яка загрожувала першим виборам у 34 об’єднаних громадах, що мають відбутися 23 грудня цього року і підготовка до яких вже розпочалась. Йдеться про ухвалу Окружного адміністративного суду міста Києва щодо адміністративного позову народного депутата України Артема Вітка до 34-х об’єднаних територіальних громадах. На території Волинської області йшлося про 5 громад: Гуто-Боровенську сільську раду Камінь-Каширського району, Тростянецьку сільську раду Ківерцівського району, Ківерцівську міську раду, Привітненську сільську раду Локачинського району, Гіркополонківську сільську раду Луцького району.

Розглянувши питання, комісія прийняла до уваги рішення суду. Члени комісії зазначали, що не мають повноважень зупиняти виборчий процес, який вже розпочався, зокрема у 34 ОТГ, яких стосується позов. Разом із тим ЦВК вирішила згодом звернутися до Окружного адміністративного суду Києва за роз’ясненнями щодо його правової позиції.

Нагадаємо: раніше юристи зазначали, що сам позов і рішення суду не витримують критики. Додамо, що раніше ОПОРА повідомила, що 6 листопада 2018 року в Реєстрі судових рішень було оприлюднено ухвалу Окружного адміністративного суду міста Києва щодо адміністративного позову народного депутата України Артема Вітка до Мінрегіонбуду України та 34 місцевих рад. 2 листопада суд ухвалив рішення про забезпечення адміністративного позову депутата шляхом зупинення дії рішень місцевих рад про добровільне об’єднання до вирішення спору. Такий захід суду безпосередньо стосується 34 ОТГ, в яких перші місцеві вибори призначені на 23 грудня 2018 року і розпочався виборчий процес.

Нагадаємо, що перші вибори у волинських ОТГ уже були під загрозою, адже Центральна виборча комісія гальмувала із рішенням про призначення волевиявлення. Пізніше ЦВК таки оголосила вибори у 9 волинських ОТГ та довибори у 7 ОТГ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів