Поділитись:

«На політиків ці санкції не впливають», - волинський нардеп про Росію (відео)

Неділя, 11 листопада 2018, 14:00
«На політиків ці санкції не впливають», - волинський нардеп про Росію (відео)

Депутат Ігор Гузь розповів, що по переважній більшість політиків, які потрапили в санкційні списки Росії, це жодним чином не вдарить, чого не скажеш про тих людей, які мають якийсь бізнес на російській території.

Сам політик, який теж є в санкційних списках, в Російській Федерації був двічі. Вперше – в дуже юному віці з табором, а вдруге – на виборах спостерігачем. Про це він сказав 9 листопада в ефірі ток-шоу «Протилежний погляд LIVE».

«На більшість політиків ці санкції не впливають. Для мене особисто це не грає жодної ролі. Хоча, якщо ми говоримо про ряд моїх колег, які літають в Москву на бізнес-переговори, не зважаючи на війну … Другий момент – це підприємства. Адже ні для кого  не секрет, що за останніх три роки товарообіг між двома країнами зростає. Відповідно, є ряд компаній, по яких, без сумніву, це вдарить», – сказав Ігор Гузь.

Він додав, що, хоча це вдарить по українських компаніях, які там працюють, українцям вже давно час шукати нові ринки збуту і переорієнтовуватися, як це зробили грузини, які свого часу опинилися не лише під російськими санкціями, а й мали розрив дипломатичних відносин з росіянами. Хоча є проміжна ланка – Білорусь, яка чимало імпортує в Росію (наприклад, банани, які завозить теж з інших країн). Відтак не виключено, що багато українських компаній будуть намагатися завозити продукцію в Білорусь, якось її переоформлювати там і завозити в Росію, аби обійти ці санкції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинський нардеп розповів, для кого потрапити під санкції Росії – подарунок (відео)

Надрукувати
мітки:
коментарів