Поділитись:

«У таких умовах надзвичайно важко працювати», – Валентина Малютіна про реалії «Луцьктепла»

П'ятниця, 09 листопада 2018, 21:05

Чималі борги має держава та населення перед ДКП «Луцьктепло» в той час, коли підприємству із заблокованими рахунками вкрай необхідні кошти на виплату власних боргів, ремонтні роботи та зарплати працівникам.

Депутат Луцької міської ради Сергій Була запевнив, що Луцькрада не мала часу на те, аби чекати на рішення Верховного суду щодо боргу перед ТзОВ "Тепелен". Тому ухвалили рішення про мирову угоду між приватним підприємством і "Луцьктеплом". Про це він заявив в ефірі програми "Відкрита влада. Місто" телеканалу "Аверс". 

"Вони влітку не стягували з нас кошти, адже на рахунках "Луцьктепла" їх не було. Вони не надходили. Зараз, коли починається опалювальний сезон, вони просто за один раз виставили вимоги, забрали б ті гроші і закінчили те питання. У цьому був основний аргумент", – зазначив він. 

Також, з його слів, на сьогодні "Луцьктепло" не може гарантувати, що Луцьк отримає тепло.

"Адже ми не маємо сьогодні лімітів за ТКЕ, які видає НАК «Нафтогаз». Побачимо, чи ми ще ввійдемо з теплом в Новий рік. Адже на сьогодні ситуація доволі складна. Нам потрібно ліміти отримати і оплатити гроші на початку грудня. А в нас населення почне платити аж в лютому. У нас реально нема коштів, щоб ми могли ризикувати тим, що спишуться виконавчою службою гроші з рахунку, якщо "Тепелен" їх заблокує. У нас тільки один рахунок незаблокований – інвестиційний. А туди, де поступають гроші від населення, заблокований. Отож, якщо списуються гроші, то в нас з'являється ще більше дира. 

Своєю чергою директор ДКП «Луцьктепло» Валентина Малютіна в коментарі ІА "Конкурент" запевнила, що нині вони мають договір та ліміти на газ вже на другу декаду. Тобто з цим проблем немає.

Із її слів, нині в підприємства вільний рахунок ЄБРР (Європейський банк реконструкції і розвитку – К.),  який захищений законом і стосується винятково кредиту. Попри проблеми, євробанк сприймає «Луцьктепло» як нормального партнера, якому можна довіряти. Також вільний інвестиційний рахунок, який теж захищений законом і має статус спецрахунку. Валентина Малютіна розповідає, що вони досить часто відкривають один рахунок, який податкова показує виконавчій службі. Та його блокує, і частина коштів знову зависає, а підприємство шукає інший банк.

 «У таких умовах надзвичайно важко працювати, до того ж працюємо з євробанком», – зауважила Валентина Малютіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
16 лютого 2024
08 лютого 2024
29 січня 2024
18 січня 2024
12:50
11 листопада 2023
10 листопада 2023
10:30
04 листопада 2023
31 жовтня 2023
21:15
12 червня 2023
03 червня 2023