Поділитись:

Лучанка заплатила 10 тисяч гривень та 600 доларів за "визволення" сина

П'ятниця, 09 листопада 2018, 18:10
Лучанка заплатила 10 тисяч гривень та 600 доларів за

У Луцьку від шахрайських дій потерпіла 77-річна пенсіонерка.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

Схема шахрайства "Ваш син у поліції" – не нова, проте волиняни все ще потерпають від таких дій зловмисників, позбуваючись значних сум грошей. І часто жертвами шахраїв стають саме люди похилого віку.

Днями 77-річна мешканка Луцька віддала 10 тисяч грн та 600 доларів США незнайомцю, бажаючи залагодити ситуацію з ДТП, винуватцем якої нібито став її син.

Жінці подзвонили "із поліції" та повідомили прикру новину. І тут же заспокоїли, що і з потерпілими, і з правоохоронцями усе можна владнати за гроші.

Не зателефонувавши до сина, аби з'ясувати ситуацію, жінка погодилася віддати всю готівку незнайомцю, який по неї приїхав.

Прокуратура Волинської області знову звертається до громадян із проханням повідомляти правоохоронні органи про отримання телефонних дзвінків нібито від працівників поліції чи прокуратури, які розповідають що близький родич абонента вчинив ДТП чи інше кримінальне правопорушення й, аби залагодити справу з потерпілими та правоохоронцями, необхідно переказати гроші на вказаний шахраями картковий рахунок або віддати їх особі, яка приїде по нею.

"У випадку отримання таких телефонних дзвінків в жодному разі не надсилайте і не передавайте кошти шахраям та обов’язково звертайтеся із заявами про факти таких дій у правоохоронні органи. І ще варто пам’ятати, що, погодившись таким чином "вирішувати" ситуацію, ви стаєте учасником злочину, адже за надання неправомірної вигоди передбачено кримінальну відповідальність", – додають в прокуратурі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лучанка заплатила майже 90 тисяч за авто, якого не існує

Надрукувати
мітки:
коментарів