Поділитись:

Гройсман просить більше повноважень

П'ятниця, 09 листопада 2018, 15:15
Гройсман просить більше повноважень

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман скаржиться, що у нього недостатньо повноважень для наведення ладу в країні. Тому він подасть до парламенту пропозиції щодо їх збільшення.

Про це він сказав у Верховній Раді під час години запитань до уряду, – пише Українська правда 

Перед цим до нього звернувся лідер фракції "Радикальна партія" Олег Ляшко, який заявив, що після президентських виборів внесе зміни до Конституції, аби ліквідувати посаду Прем'єр-міністра, бо він все одно нібито ні за що не відповідає.

Зокрема, поскаржився, що, попри обіцянки очільника Кабміну, багато міст і сіл досі залишаються без тепла.

Гройсман відповів, що він не зобов'язаний ходити квартирами і випускати повітря з батарей і що за тепло на місцях відповідає місцева влада.

Він зазначив, що коли політики будуть вирішувати, якою має бути система управління в Україні: президентсько-парламентська чи парламентсько-президентська – то тоді скаже своє слово.

При цьому він наголосив, що наразі для наведення ладу в країні, як того вимагає Ляшко, Прем'єру навпаки потрібно більше повноважень.

"І хочу сказати, мені як Прем'єр-міністру, і уряду не вистачає повноважень. Тому тимчасово, можливо, розгляньте таку можливість. Я внесу пропозиції до закону про Кабінет Міністрів України про посилення повноважень прем'єр-міністра", – заявив Гройсман.

Він додав, що якщо Верховна Рада підтримає це рішення, то впродовж трьох місяців наведе в країні "реальний порядок".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гройсман пророкує 10 тисяч гривень середньої зарплати до кінця року

Надрукувати
мітки:
коментарів