Поділитись:

Сказали, коли поліція почне перевіряти "євробляхи"

П'ятниця, 09 листопада 2018, 11:50
Сказали, коли поліція почне перевіряти «євробляхи»

Поліція почне перевіряти власників автомобілів на єврономерах через 180 днів після вступу закону про "євробляхи".

Про це розповіла голова комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна, – повідомляє "РБК-Україна".

Поліція зможе зупиняти автомобілі з іноземною реєстрацією для перевірки умов їх ввезення в Україну  через 180 днів після вступу в силу закону про розмитнення авто на іноземнії реєстрації.

Зі слів Ніни Южаніної, в законі детально розписана процедура перевірки. Так, патрульні перевірятимуть, чи відповідає керування автомобілем чинному закону.

"Вони почнуть зупиняти автомобілі для перевірки через 180 днів після введення дії закону. Поліцейський має право зупинити будь-який автомобіль на європейській реєстрації з приводу того, що там може керувати громадянин України таким автомобілем. Тут і наступає адміністративна відповідальність, яка накладається саме Нацполіцією", – пояснила вона.

Окрім того, митники, прикордонники та поліція матимуть доступ до спільної бази автомобілів, які були ввезені до території України.

"Ми створюємо єдину інформаційну базу щодо автомобілів, які поміщаються в митний режим тимчасового ввезення чи транзиту. Цим проектом закону ми вносимо зміни до законодавства для того, щоб зупинка такого автомобіля патрульним поліцейським стала можливою", – повідомила Южаніна.

Нардеп додала, що інформація про те, що таким автомобілем керує резидент України, буде зафіксована в єдиній базі.

"Митники будуть контролювати відповідальність нерезидентів, які будуть порушувати митні правила.. І притягнення до відповідальності може бути тільки до нерезидента, який ввозив цей автомобіль. А громадянин України буде відповідати тільки один раз і застосування цієї відповідальності буде функцією Нацполіції", – додала вона.

Нагадаємо: 8 листопада 2018 року Верховна Рада ухвалила у другому читанні другий законопроект з пакету законів про "євробляхи" - №8488 "Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України". У документі передбачені штрафи за порушення терміну перебування автомобіля на "евробляхах" у режимі транзиту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні посилили покарання за "євробляхи"

Надрукувати
мітки:
коментарів