Поділитись:

На Волині судять батьків, які не пускають дітей в аварійну школу (відео)

Середа, 07 листопада 2018, 16:25
На Волині судять батьків, які не пускають дітей в аварійну школу (відео)

У Камені-Каширському судять батьків із села Стобихівка за невиконання ними батьківських обов'язків. Адміністративні протоколи склали на 22-х людей. Вони із 1-го вересня не пускають своїх дітей до школи, бо, кажуть, вона аварійна і переповнена.

Суд розглядав справу щодо Сергія Сухацького більш ніж п'ять годин і визнав його винним. Чоловіка оштрафували у розмірі 850 гривень, – йдеться у сюжеті UA:Волинь.

"Виходить, що я злочинець. Я згідна, якщо діти голодні, не вдіті, то це є невиконанням батьківських обов'язків. А те, що моя дитина не ходить в аварійну школу, то нехай приїдуть і подивляться, яка школа, в яких умовах мають навчатися. І тоді доказують, що я не виконую батьківських обов'язків", – розповідає мама Ірина Дем'янюк. 

Батьки кажуть, що готові пожертвувати літніми канікулами і суботами. 

Районна влада пропонувала батькам возити автобусом дві сотні дітей у сусіднє село, але вони відмовилися, – розповідає голова РДА Валерій Дунайчук. 

Адмінпротоколи про ухиляння ними виконання обов'язків щодо виховання дітей доправили поліції і передали до суду. 

"Ми старалися вирішити питання полюбовно, але в них ультиматум: поки не почнеться будівництво школи, діти не будуть навчатися. 23 числа буде проводитися тендер. Той, хто виграє тендер, буде будувати школу. Це те, що було в наших силах", – каже він. 

Попри судову тяганину, батьки відмовляються пускати дітей на навчання, доки в селі не почнуть будувати нову. 

Нагадаємо: днями стобихівці вийшли на мітинг на міжнародну трасу. 

Надрукувати
мітки:
коментарів
13:36
24 квітня 2024
23 квітня 2024
20 квітня 2024
09:09