Поділитись:

Нардепи пропонують розмитнювати "євробляхи" зі знижкою 50%

Середа, 07 листопада 2018, 10:00
Нардепи пропонують розмитнювати

У Верховній Раді відбулося обговорення законопроектів про розмитнення автомобілів на єврономерах.

6 листопада 2018 року на Комітеті з питань податкової та митної політики Верховної Ради України відбулося обговорення законопроектів номер 8487 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів" та 8488 "Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України". Вони повинні знизити ставки розмитнення на ввіз іноземних авто та вирішення проблем "євроблях", – інформує Auto24.

Голова Комітету Ніна Южаніна озвучила ряд ідей, які профільний комітет підтримав після внесення народними депутатами. Зокрема нардеп запропонувала затвердити пропозиції щодо встановлення строків щодо пільгового розмитнення автомобілів, які були ввезені в Україну (так званих "євроблях"). Тобто окрім ставок акцизу, які затверджені в першому читанні, пропонується надати пільговий коефіцієнт 0,5 для автомобілів, які будуть розмитнені протягом 30 днів після вступу закону у силу. Ті ж авто, які будуть розмитнені в наступні 60 днів, будуть розмитнені з коефіцієнтом 0,65. Окрім того, всі сплачені податки за розмитнення “євроблях”, які були ввезені до прийняття закону, мають надійти в Пенсійний фонд України.

Щодо пільгового ввозу електромобілів, то тут було внесено понад 40 поправок. Вони будуть винесені на обговорення в сесійний зал парламенту. Законопроекти мають бути розглянуті в другому читанні та в цілому в четвер, 8 листопада, в сесійній залі Верховної Ради України.

Нагадаємо: учора, 6 листопада громадське об'єднання «АвтоЄвроСила» влаштувало в центрі Києва «попереджувальну акцію» на підтримку лібералізації розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацією.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки коштує розмитнення авто в Польщі, Німеччині та Литві

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів