Поділитись:

Луцьк: фірма, яка зводить багатоповерхівку на Шопена, "захопила" й тротуар?

Вівторок, 12 квітня 2016, 18:00
Луцьк: фірма, яка зводить багатоповерхівку на Шопена, «захопила» й тротуар?

На місці, де ще не так давно стояла стела Героям Радянського Союзу, підприємство, яке поруч зводить багатоповерхівку, зайняло чи не весь пішохідний тротуар. Територію загородили будівельним парканом. Люди, які йдуть повз, ледве розминаються, щоб не ступити на проїжджу частину.

Хто дозволив приватним забудовникам захопити міську територію, по якій ходять люди, дізнавалися журналісти ТРК Аверс.

"Стелу Героям Радянського Союзу завзяті підприємці, які звели багатоповерхівку на розі вулиць Шопена-Огієнка, хотіли знести ще минулоріч. Самовільно розбирати пам'ятну дошку взялися, бо вирішили, що вона перебуває на території, призначеній для обслуговування їхнього будинку. Однак, у міський раді дозволу робити це не давали. Тоді забудовник схаменувся, однак вже незабаром Стелу таки перенесли в музей, бо її вночі потрощили невідомі. А вже зараз на місці дошки встановлюють паркан", – зазначається у сюжеті.

На запитання, на якій підставі ставлять паркан і чи має фірма на це дозвільні документи, працівники розповідають, що це роблять задля безпеки перехожих, оскільки поряд триває будівництво.

Документи журналістам навіть згодилися показати, проте для огляду представили лише лише генеральний план, де окреслені межі усієї території.

Ситуацію прояснив прораб, який не на камеру пояснив – ділянку, де стояла стела, їх зобов'язала впрорядкувати міська рада, а після цього паркан приберуть.

Детальніше – в сюжеті:

Надрукувати
мітки:
коментарів