Поділитись:

Через "Ягодин" везли "бляху" за липовим дорученнями

Вівторок, 06 листопада 2018, 16:50
Через «Ягодин» везли «бляху» за липовим дорученнями

У зоні діяльності Волинської митниці ДФС продовжуються спроби громадян ввезти легкові автомобілі на польській реєстрації за фіктивними нотаріальними дорученнями.

Про це повідомляє прес-служба Волинської митниці ДФС.

У пункті пропуску "Ягодин" виявили документ, який нібито посвідчував нотаріус Канцелярії в м. Люблін на право користування автомобілем RENAULT MEGANE. Його пред’явив тимчасово не працюючий житель міста Запоріжжя, намагаючись ввезти авто у митному режимі «транзит».

На запит волинських митників польський нотаріус спростував факт оформлення цього документу. Відтак автомобіль, оцінений у понад 120 тисяч гривень, вилучили на склад митниці до прийняття остаточного рішення у справі судом. Порушнику за подання митникам документа, одержаного незаконним шляхом, загрожує конфіскація транспортного засобу та штраф у розмірі 100 відсотків його вартості.

"Фіктивні нотаріальні доручення стали у 2018 році одним із найпоширеніших видів правопорушень, до яких вдаються організатори транскордонних шахрайств щодо автомобілів на європейській реєстрації у зоні діяльності Волинської митниці, – керівник Волинської митниці Євгеній Шелігацький. – Дається взнаки географічне розташування Волині та особливості її пунктів пропуску – шість призначені виключно для автомобільного сполучення."

За цією ознакою протягом року уже було складено 53 протоколи. Суди розглянули і винесли остаточні рішення у 28 справах. У результаті конфісковано автомобілів на суму 1,9 млн грн. Ще накладено штрафів на таку ж суму – 1,9 млн грн, що підлягають стягненню, згідно із Законом України «Про виконавче провадження».

 Особливістю цих справ є фактичне вчинення злочину підробки документів на території іншої держави, тому можливості української правоохоронної системи викрити та притягнути до відповідальності фальсифікаторів дуже обмежені.

"Тож вкотре застерігаю громадян України: ваші протиправні плани заощадити виливаються у суттєві втрати для родинного бюджету на користь державного.  Це ж стосується і громадян, які за винагороду довіряють свої особисті документи третім особам. Будьте обачними, дотримуйтесь митних правил і не беріть участі у сумнівних транскордонних оборудках", – попереджає  в.о. начальника Волинської митниці ДФС Євгеній Шелігацький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Власники авто на єврономерах вийшли на попереджувальну акцію в Києві

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
01 травня 2024
30 квітня 2024
22 квітня 2024
15 квітня 2024
08 квітня 2024
04 квітня 2024
01 квітня 2024
21 березня 2024
13 березня 2024