Поділитись:

Неочікувана парочка друзів

Понеділок, 05 листопада 2018, 07:40

Уже фактично увійшло у звичку кожного ранку визирати у вікно щоб подивитись, чи сидить на лавці величезний, пухнастий кіт.

Маю свій трохи дивакуватий метод самонавіювання: якщо пухнастик є – значить день пройде вдало, якщо ні – то вже як буде Але то таке, бо найцікавіше - це спостерігати за котом і його другом – великим і добрим псом. Саме так, ця пара руйнує будь-які стереотипи на кшталт одвічної ворожнечі між собаками та котами. Виявляється є й винятки (впринципі як і у всьому). Вони собі мирно ділять територію в районі цієї лавки. Щоправда хитрий кіт завжди на лаві, а великий пес завжди під нею (бо ж добрий і певне поступається).

 Місцеві дітлахи їх часто підгодовують та граються з тваринами, ну а кіт за це лишає їм «подарунки» в пісочниці. Також їх опікують працівники ЖЕКу і поряд зі своєю диспетчерською вони облаштували для собаки і кота свої мисочки, в які кладуть їжу, і навіть час від часу чухають  тварин за вушком. Однак, пес - домосід, який фактично ні на крок не відходить від лавки. Хіба-що радісно біжить назустріч, коли бачить, що десь здалека до диспетчерської їхнього ЖЕКу наближаються дядьки, що там працюють.

Ну, а кіт (як і всі його родичі) мандрівник – той завжди в походах. То його інколи можна побачити біля входу в грузинську пекарню, де він повними печалі очима заглядає у очі відвідувачів. На деяких це інколи діє, і буває, розчулені люди діляться з пухнастиком смачненьким з пекарні. Іншого разу він вже треться об ногу мамі, яка приїхала  з коляскою на дитячий майданчик, або переляканий сидить на дереві, чекаючи поки дворові собаки за нього забудуть і побіжать далі, до свого великого й доброго пса, який його не скривдить.

Ось так, просто приглядаючись уважніше до стану речей навколо, відволікшись від смартфонів, соцмереж, побутових думок та інших траблів, можна побачити неочікувані і милі моменти, що поруч. А скільки є ще всього навколо, біля чого проходиш щодня, але не звертаєш уваги. А дарма…

До того ж, спостерігати за тваринами дуже цікаво, так ніби дивишся National Geographic, от тільки не по телевізору, а крізь вікно на кухні, де в головних ролях найкращі друзі - кіт і пес.

Надрукувати
мітки:
коментарів