Більше половини лучан задоволені міським головою, - опитування

Вівторок, 12 квітня 2016, 12:30

59% лучан схвалюють діяльність міського голови Миколи Романюка.

Такі результати всеукраїнського муніципального опитування, яке провела соціологічна група "Рейтинг", - повідомляє прес-служба Луцької міської ради.

Опитування відбулося у 24-х містах України з 20 січня до 8 лютого 2016 року. Опитали 19 тисяч респондентів, у Луцьку взяли 800 інтерв'ю. Цільова аудиторія від 18 років і старші. Усі громадяни відповідали на аналогічні запитання. Луцьк опинився на третьому місці.

Кількість тих, хто вважає, що справи у Луцьку "рухаються у правильному напрямку", за рік зросла з 35 до 48%.

Порівняно з 2014 роком, рівень довіри до інститутів місцевої влади покращився, зокрема рівень схвалення діяльності міського голови зріс з 43% до 59%, при цьому 56% лучан задоволені новообраним міським головою.

Покращилися показники схвалення діяльності міської ради (з 28 до 50%), водночас 42% задоволені новим складом міської ради.

Пріоритетною сферою для роботи новообраної місцевої влади бачать ЖКГ (49%). У загальнонаціональному рейтингу якості послуг та сфер у місті найкращі оцінки отримали водопостачання, збір сміття та опалення.

Зменшилась кількість лучан, які вважають корупцію проблемою. На думку опитаних, упродовж останнього року зросла доступність інформації про діяльність міської влади.