Поділитись:

Різниця між патріархатами лежить в політичній площині, – митрополит Луцький та Волинський Михаїл (відео)

Субота, 03 листопада 2018, 20:00
Різниця між патріархатами лежить в політичній площині, – митрополит Луцький та Волинський Михаїл (відео)

Різниця між Київським і так званим Московським Патріархатами лежить не в релігійній, а в політичній площині.

Про це розповів митрополит Луцький та Волинський Михаїл  під час прямого ефіру суспільно-політичного ток-шоу "Протилежний Погляд LIVE" на телеканалі "UA:Волинь".

Зі слів митрополита Михаїла, Київський і Московський Патріархати не мають відмінностей у релігійних питаннях. Вони різняться лише своїми позиціями щодо підпорядкування.

"Віра, догми, обряди, біблійне вчення – все одне й те ж саме. І тлумачення його одне й те ж саме. Абсолютно однакове як у Київському, так і в Московському Патріархаті. Є лише різниця в позиції Церкви: Київський Патріархат стоїть на державницьких позиціях, а Московський – на імперських", – зазначив владика.

Тобто представники Київського Патріархату вважають, що в Україні повинен бути свій патріарх – Патріарх Київський, який буде турбуватися про Україну. А в так званому Московському Патріархаті дотримуються думки, що потрібно підпорядковуватися Москві.

"От між нами йде боротьба. Ми переконуємо людей, що свій патріарх повинен бути в Києві, вони переконують людей, що ні – треба кланятися далі Москві. От і вся різниця. В інших питаннях в нас різниці немає", – додав митрополит Михаїл.

Партнер програми – магазин ділового чоловічого одягу Arber Port-City

Зі слів владики, попри те, що Українська Православна Церква МП заявляє про свою незалежність від Москви, насправді це не так. Митрополит Луцький та Волинський Михаїл навів докази того, що УПЦ МП таки підпорядковується Росії:

  • президент Росії нагороджує архієреїв УПЦ МП орденами;
  • предстоятель УПЦ МП присутній на Синоді Російської Православної Церкви;
  • під час Богослужінь в храмах МП згадують ім'я Московського Патріарха.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів