Поділитись:

Дірявий шкільний дах - норма (відео)

П'ятниця, 02 листопада 2018, 22:15
Дірявий шкільний дах - норма (відео)

У класах капає під час дощу, а стіни взялись грибком через вологість.

У містечку Маневичі на Волині учні вимушені ходити в школу без даху. Іще влітку там розпочали ремонт покрівлі, але досі не закінчили, йдеться у сюжеті ТСН.

Заклад заливають дощі, класами розповзається пліснява. Батьки впевнені: навчатися там небезпечно. Але районні чиновники жодної проблеми не бачать.

Стеля пливе, вода тече стінами. Як заливає маневицьку школу під час дощу - зафільмували батьки учнів.

"Четвертий поверх по литки було затоплено, безліч відер, в кожному кабінеті було три–чотири відра, які мінялися буквально півгодини", - розповідає мама школярки Вікторія Фищук. 

Стікати зі стін продовжує навіть коли надворі сухо. Стінами взявся грибок, шпалери повідпадали. Вода дісталася й другого поверху. В актовому залі паркет став дибки, бо зі стелі тече. Постраждав і спортзал.

Гроші на ремонт старої школи виділили наприкінці серпня. Минуло два місяці, а покрівлі й досі нема. Стелю лиш встигли залити бетоном, крізь який дощ ллє у класи. Батьки стверджують – усе через зволікання місцевої влади і підрядника. Бо на двох тисячах квадратних метрів даху працювало лише два робітники. 

Стіна стоїть волога, пліснява усюди. Навчатися тут для дітей небезпечно, впевнені батьки: 

"Є загроза не тільки здоров'ю, але й життю дітей. Як обвалиться перекриття школи, хто буде за це відповідати", - впевнений голова батьківської ради Андрій Синявський.

"Ті три класні кімнати, я думаю, до тижня часу, ну можливо два, вони будуть абсолютно придатні для навчання, абсолютно я не бачу проблему", - так відповідає голова Маневицької райдержадміністрації Андрій Линдюк.

Такою відповіддю батьки обурені. Не розуміють, чому з ремонтом даху зволікали до глибокої осені. Аби вирішити, чи можна пускати у такі класи дітей, батьки та вчителі зібрались на екстрену нараду.

Діти на навчання поки ходитимуть. Тим часом батьки замовлять незалежну експертизу. І вже з нею вимагатимуть від чиновників ремонту усього затопленого закладу. 

ЧИТАТИ ТАКОЖ: ЧЕРГОВИЙ ПОТОП НА КІНОСТУДІЇ "ВОЛИНЬ"

Надрукувати
мітки:
коментарів