Поділитись:

Дванадцятий волинський центр для особливих діток відкрили у Любешеві

П'ятниця, 02 листопада 2018, 02:31

У Любешеві запрацював «Інклюзивно-ресурсний центр» Любешівської селищної ради

Повідомляється на офіційність сторінці Любешівської РДА у Facebook

Сьогодні, 1 листопада 2018 року, відбулось офіційне відкриття комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Любешівської селищної ради. Це вже дванадцятий на Волині інклюзивно-ресурсний центр, створений в рамках реформи інклюзивної освіти, яку реалізовує Благодійний Фонд Порошенка у співпраці з МОН. Серед присутніх на урочистому відкритті - голова Волинської обласної державної адміністрації Олександр Савченко, заступник голови облдержадміністрації Світлана Мишковець, начальник управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації Людмила Плахотна, голова районної державної адміністрації Сергій Фесик, голова районної ради Петро Нагорний, селищний голова Олег Кух, помічник народного депутата Сергій Неймарк. 
- Сьогодні це вже дванадцятий ресурсний центр з дев’ятнадцяти запланованих нами на цей рік. Діти, які відчувають турботу, підтримку з збоку держави, батьків, педагогів – зовсім по іншому дивляться на світ. Адже такі особливі дітки мають право на щасливе дитинство, нормальний розвиток, бути в центрі нашого суспільства. Те, що зроблено сьогодні – я думаю, буде одним із кращих ресурсних центрів в області. Досвід відкриття центрів підтверджує, що дуже важливо, щоб в таких центрах працювали досвідчені педагоги за покликанням, а не професією. Поки що це нам вдається робити – адже це саме основне що може бути – справжні професіонали, душевні люди, які всіх себе віддають дітям. Я щиро вдячний районній та місцевій владі, за те що ви розумієте своє державне призначення – ви дружно, разом з всією громадою робите благі справи, які потрібні, в першу чергу, діткам, батькам і державі, - зазначив Олександр Ілліч.
Опісля, з вітальнями та словами подяки до присутніх звернулися селищний голова Олег Кух та директор д інклюзивно-ресурсного центру Любешівської селищної ради Тетяна Жилко. 
Перерізавши святкову стрічку, за участю голови обласної державної адміністрації Олександра Савченка, урочисте освячення центру здійснив благочинний УПЦ КП о. Юрій Устимчук.
У закладі працюватиме восьмеро спеціалістів. Наразі на посадах призначені директор, практичний психолог та вчитель-дефектолога (олігофренопедагог). Кабінети в центрі розміщений в приміщенні пришкільного гуртожитку опорного закладу загальної середньої освіти «Любешівський ліцей», які обладнані сучасними меблями, оснащені реабілітаційним обладнанням, ігровими матеріалами й комп’ютерною технікою. Також будівля облаштована пандусом та поручнями.
В ІРЦ проводитимуть індивідуальні та групові заняття для дітей з особливими освітніми потребами. Робота в закладі буде спрямована і на інтелектуальний, і на фізичний розвиток дітей. У коридорі облаштують зону очікування для батьків.

Загалом, дитячого населення району віком від 2 до 18 років, яке проживає на території обслуговування, налічує 8085 осіб.
Станом на 01.10.2018 року на території району організовано навчання для 47 дітей за інклюзивною формою (введено 31 посаду асистента вчителя) та для 24 дітей – за індивідуальною формою.
Після відкриття, інклюзивно-ресурсний центр в змозі обслуговувати всіх дітей з особливими освітніми потребами, які проживають на території району у відповідності до звернень батьків та опікунів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 березня 2024
25 березня 2024
23 березня 2024
22 березня 2024
14 березня 2024
09 березня 2024
04 березня 2024
01 березня 2024