Павло Данильчук пояснив, чому не треба було поспішати з голосуванням за мирову між «Тепеленом» та «Луцьктеплом»

Четвер, 01 листопада 2018, 17:15

Депутат Павло Данильчук сказав, що 23 мільйони гривень, якими Луцькрада буде оплачувати борг ДКП "Луцьктепла", підуть на рахунки офшорних компаній.

Свого часу фірма «Тепелен» в судовому порядку досягла того, аби вимагати давно створений штучний борг з «Луцьктепла». Про це депутат Павло Данильчук розповів у коментарі для ІА «Конкурент».

Зі слів Павла Данильчука, кошти підуть бенефеціарам «Тепелену». Тут варто уточнити, що, відповідно до відомостей реєстру Мін’юсту, засновниками «Тепелену» є Роман та Софія Єремеєви (діти покійного бізнесмена Ігоря Єремеєва), Богдан Денисюк (який є представником й інших фірм, що володіють котельнею на Карбишева, яку орендує ДКП «Луцьктепло») та  "Калберг Холдінгс Лімітед" (Віргінські острови).

«Нам підтвердила Малютіна (Валентина Малютіна – директор ДКП «Луцьктепло», – К.), що розмір статутного внеску засновників – по 800 гривень. Це фірма-прокладка борг отримає, і створена вона тільки для того, щоб отримати цей борг», сказав Павло Данильчук.

Він зауважив, що депутатська більшість неправильно зробила і поспішила з тим, що проголосувала на сесії за текст мирової угоди між «Тепеленом» та «Луцьктеплом» (основна умова мирової – що Луцькрада 52 місяці буде виплачувати «Тепелену» суму боргу в 23 мільйони гривень, – К.) і фактично визнала цей колись штучно створений борг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гроші підуть на офшорні рахунки, голосувати не можна, – Данильчук до міської влади