Поділитись:

Завтра в Україні подорожчає телефонний зв’язок

Середа, 31 жовтня 2018, 15:42

Із 1 листопада 2018 року набувають чинності нові тарифи на загальнодоступні телекомунікаційні послуги, затверджені рішенням Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ).

Рішення набирає чинності з 01 листопада 2018 року, повідомляється на сайті Верховної Ради.

Згідно з документом, на першому етапі пропонується підвищити тарифи тільки для населення. Зокрема, для населення (як міст і райцентрів, так і сіл і селищ міського типу) підвищилася місячна абонплата за користування телефонним апаратом з погодинною оплатою місцевих розмов. Вартість стаціонарного телефонного зв'язку в середньому зросте на 17% в містах і на 18,8% в селах. В середньому це складе 3-7 гривень в порівнянні з нині діючими тарифами.

Документом затверджено також граничні тарифи на зазначені послуги на період з 1 січня 2019 року. На даному етапі відбудеться підвищення тарифів для всіх категорій користувачів, що дозволить зрівняти тарифи між категоріями абонентів в місті і селі. Згідно з планом поетапного підвищення цін на фіксований телефонний зв'язок, в 2019 році тарифи збільшаться ще на 2-5 грн.

Документом встановлено, що оператори мають право знижувати граничні тарифи, але не нижче рівня собівартості послуг.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Гройсман: газ для українців подорожчає на 23,5% уже з листопада 

Надрукувати
мітки:
коментарів