Поділитись:

У Польщі через гру про Освенцим відкрили справу проти української фірми

Четвер, 01 листопада 2018, 18:38

Окружна прокуратура Варшави веде слідство проти української компанії Aliens Games за розробку комп’ютерної гри про нацистський концтабір Освенцим.

Заяву до прокуратури на фірму-розробника гри подав голова Інституту національної пам’яті Польщі Ярослав Шарек. На переконання заявника, вона має ознаки зневаги до польського народу і пропагування забороненого в Польщі фашистського тоталітарного устрою, – повідомляє Укрінформ. 

“Слідство ведеться у справі й перебуває на етапі збору доказових матеріалів”, – заявив речник окружної прокуратури у Варшаві Лукаш Лапчинський.

Гра заснована на тематиці життя у концтаборі, де учасники можуть вибрати собі персонаж: в’язня, який пробує втекти з табору, чи наглядача, завданням якого є переслідування і катування в’язнів, їх спрямування на роботу чи до газової камери. Як зазначається, у грі присутні елементи поодиноких і групових убивств, а також вживаються фрази: “польські концтабори”, “де честь цього польського народу”, “де ваша честь, польські собаки”.

Як зазначається, про справу стало відомо з депутатського запиту, який направив міністрам юстиції та закордонних справ депутат Сейму РП Юзеф Бринкус. У ньому він звертає увагу, що, хоча офіційним виробником гри є українська компанія, її справжніми авторами є росіяни, зокрема Дмитро Дубін з компанії Studcinemafest Moscow.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "ПОТРІБНА ДОБРА ВОЛЯ ОБОХ СТОРІН", – ПОЛЬСЬКИЙ МІНІСТР ПРО ІСТОРИЧНИЙ ДІАЛОГ З УКРАЇНОЮ

Надрукувати
мітки:
коментарів