Поділитись:

Луцьку горілку відправлятимуть до Азербайджану

Вівторок, 30 жовтня 2018, 14:53
Луцьку горілку відправлятимуть до Азербайджану

Державне підприємство "Укрспирт" активно збільшує власні потужності та працює над залученням іноземного інвестора.

29 жовтня на Волині в межах робочого візиту перебувала делегація з Азербайджану, – повідомляє відділ інформаційної політики ОДА.

Тимчасовий виконувач обов'язків директора ДП "Укрспирт" Юрій Лучечко розповів про основні напрямки роботи. Отож, підприємство постійно працює над вдосконаленням товарної лінійки та розробкою нових пропозицій. Однак пріоритетом залишається переробка готової сировини в країні, а не імпорт її за кордон, що розвиває національну економіку та створює нові робочі місця. Більше 80 % зерна ДП "Укрспирт" отримує безпосередньо від виробника.

Натомість, серед перспектив – виробництво біоетанолу та компоненту моторного палива альтернативного.

"Ми маємо все необхідне для виробництва найбільш якісних алкогольних напоїв – від висококласного обладнання та якісних ресурсів, до кращих фахівців галузі. Планів та завдань є чимало. Над цим ми активно працюємо. Тому сподіваємося на підтримку органів місцевої влади. Хоча на Волині ми її відчуваємо та бачимо зворотній зв'язок", – зазначив Юрій Лучечко.

Що ж стосується співпраці з азербайжанськими колегами, то в рамках стратегії розвитку спиртової галузі та розширення ринків збуту продукції власного виробництва ДП "Укрспирт" розпочало співпрацю з ВАТ "Абшерон-Шараб". Сьогодні це підприємство є одними з найбільших підприємств Азербайджану з прийому та переробки винограду і виробництва на його основі алкогольної продукції. Тож планують розвивати їх виноробний та коньячний промисел. Натомість, відправляти до країни-партнера українську горілку та спирт. Як результат, збільшиться товарообіг між країнами.

Голова ОДА Олександр Савченко, своєю чергою, розповів про інвестиційну привабливість Волині, а також звернув увагу на напрямки, які слід покращити. Це, насамперед, логістика та туризм. Тим не менше, голова облдержадміністрації підтримує розвиток міжнародної співпраці.

"Азербайджан – чудова країна. Тому мене дуже радує, що ви зацікавилися Україною. Зі свого боку я готовий надавати будь-яку підтримку. Адже ми лише "за" співпрацю між нашими країнами", – резюмував Олександр Ілліч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КРИШТАЛЕВО ЧИСТА ВОДА ТА ВИСОКОЯКІСНИЙ СПИРТ: НА ІНВЕСТФОРУМІ ПРЕДСТАВИЛИ НОВІ МАРКИ ВОЛИНСЬКОЇ ГОРІЛКИ

Надрукувати
мітки:
коментарів
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024