Поділитись:

Чому восени люди набирають вагу

П'ятниця, 26 жовтня 2018, 07:30

Організм потребує більше вітамінів та мінералів саме восени. Часто у цей період року більшість людей помічають за собою посилення апетиту, відповідно, збільшення ваги.

Про це пише лікар-психотерапевт Михайло Гаврилов, – інформує 24 телеканал.

1. Бажання зігрітися

У цей період для організму необхідно більш різноманітний раціон, щоб зігрітися. Проте лікар зазначає, що харчування борошняними та жирними стравами не допоможе зігрітися.

Всесвітня організація охорони здоров'я рекомендує харчуватися дрібно – 4-5 разів на день. Проте, щоб уникнути переїдання, робіть перерву між прийомами їжі не більше 4,5 годин.

2. Недостатня кількість вітамінів

Восени та взимку загострюється харчова поведінка, тобто у людини виникає бажання з'їсти все і одразу. Це виникає через брак вітамінів та мікроелементів. Тому потрібно здати аналізи на кількість вітамінів та мікроелементів в організмі. Після цього лікар зможе призначити препарати з правильним дозуванням.

Не варто також забувати про природні джерела вітамінів і мікроелементів.

3. Осіння хандра

Через короткий світовий день, дощ, вітер організму бракує вітаміну D. Недостатня кількість цього може призвести до сезонної депресії і емоційного переїдання. Щоб визначити, скільки потрібно вітаміну, необхідно здати аналіз на 25(OH)D – холекальциферол. Також потрібно більше гуляти вдень під сонячним промінням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЯК ВОЛИНЯНАМ БОРОТИСЯ З ОСІННЬОЮ ДЕПРЕСІЄЮ: ПОРАДИ ПСИХОЛОГА





Надрукувати
мітки:
коментарів