Поділитись:

Хостели у Луцьку: що, як і за скільки?

Четвер, 25 жовтня 2018, 20:00

Хостели (або гостели) – популярний тип житла для гостювання у незнайомому місті, і їх кількість з часом збільшується в Україні. Переваги очевидні – це бюджетний варіант, який може собі дозволити навіть студент чи мандрівник з наплічником та дріб'язком у кишені. Їх часто обирають відвідувачі фестивалів, ті, хто приїздить по роботі на день чи просто хочуть перепочити з дороги вночі. У деяких країнах послуги хостелів надають гуртожитки. Втім, не варто недооцінювати цей вид житла. Хостели бувають доволі вишукані та неординарні, адже завдяки своїй мініатюрності можуть собі дозволити мати різні стилі та чудернацькі локації. Наприклад, на кораблі, у формі космічного корабля чи в'язниці.

ПЛЮСИ ТА МІНУСИ

Окрім ліжка з постіллю, відвідувачам пропонують відпочити біля телевізора, помитися, скористатися інтернетом, пограти у настільні ігри чи почитати книжку. На кухні, якщо така є у хостелах, серед головних атрибутів – мікрохвильова піч, холодильник та електрочайник. Тут часто також є набір необхідного посуду.

Недоліки у такому гостюванні теж є. У хостелах людина не завжди може усамітнитися, адже переважно кімнати з двоярусними ліжками, або ж одноярусні, але у кімнаті від трьох та більше ліжок. Їх кількість може досягати 14 чи 16 ліжок для гостей із можливістю доставлення додаткових. Хоча чимало хостелів надають номери на два місця з окремими ванними кімнатами та ключем.

Комфорт від перебування та відпочинку залежить від культурності сусідів. Душ у хостелах також зазвичай спільний, як і туалет чи кухня, що може спричинити черги у години пік.

НА ЩО ЗВЕРНУТИ УВАГУ

При виборі потрібного хостелу не зайвим перепитати на рецепції чи під час попереднього бронювання, чи є шафи з ключем для розміщення особистих речей, яка техніка є на кухні, чи видає персонал безплатно капці та рушник, чи є на кухні безплатна кава та чай, чи оснащена ванна феном. Автомобілістам не зайвим буде уточнити наявність парковки, а велосипедистам – чи є можливість надійно сховати ровер. Бронюючи номер у загальній кімнаті, перепитайте, чи буде він верхній чи нижній.

Деякі хостели допускають розміщення домашніх тварин, хоча більшість – ні. Для тих, хто хоче тиші у номері, варто перепитати, чи можуть розміщуватися у номері діти та чи передбачений у хостелі графік тиші.

Якщо плануєте готувати їжу самостійно – перепитайте про наявність поверхні для готування їжі (плити). Деякі хостели пропонують сніданки за окрему плату, однак на вишуканість подачі не варто розраховувати, адже це все ж таки не ресторан при готелі.

Ще один нюанс: чимало хостелів (і більшість у Луцьку) приймають оплату лише готівкою. Про приїзд вночі варто попередити завчасно та обговорити час виселення.

Мандрівникам не зайвим буде переглянути свіжі відгуки про заклад на ресурсах для бронювання. Адже навіть отримавши високі рейтинги у перші роки існування, до вашого приїзду заклад може зіпсуватися у категорії "чистота". Саме на цей нюанс найчастіше звертають увагу гості.

Однак, попри всі але, є щось у хостельних гостинах романтичне. Ми вирішили дізнатися, які є хостели у Луцьку та що вони пропонують. Орієнтувалися на особисті дзвінки до хостелів, інформацію із ресурсу Booking.com та центру туристичної інформації. Одразу зазначимо, що не вдалося додзвонитися до хостелу Sofa та хостелу Волинського коледжу Нацтехнологій.

Хостел Sofa

Знаходиться на вулиці Богдана Хмельницького, неподалік міської ради у приміщенні старого будинку. Хостел у центрі міста, неподалік Луцького замку та інших історичних пам'яток. Сюди прямісінько з вокзалу їде тролейбус, маршрутка.

Автор фото:booking.com

Є безкоштовний інтернет, реєстрація цілодобова, є кухня. Туалет та душ тут одні та з'єднанні. Загалом хостел невеликий, але є кухня, балкон, холодильник, фен. Хостел має три кімнати – дві гуртожиткового типу на 6 та 4 місця.

Ціна – від 130 гривень.

Хостел "Друзі"

Хостел розміщений на центральній пішохідній вулиці Луцька – Лесі Українки. Неподалік ринок, замок Любарта, старе місто, центр, парк.

Є місця у загальних кімнатах гуртожиткового типу на 10 і 7 місць, а також окремий номер з двомісним ліжком. У хостелі є безкоштовний інтернет, телевізор, кухня з мікрохвильовкою, чайником та холодильником. Є зона для відпочинку, туалет та душ, шафи для речей.

Автор фото:booking.com

З тваринами сюди не допустять, а от з дітьми можна.

Ціна – від 110 гривень.

Хостел "Парасолька"

Хостел розміщений за 15 хвилин ходьби від старої частини Луцька на вулиці Червоного Хреста. Реєстрація цілодобова, є кухня із умовами для приготування їжі, холодильником, вітальня з телевізором. Біля території є парковка.

Автор фото:booking.com

Автор фото:booking.com

Здають багатомісні номери на 5 ліжок та менші на 3 чи 2. Номери розділені для жінок і чоловіків. Ванних кімнат кілька. У хостелі кажуть, що є можливість заселятися з дітьми.

Ціна – від 130 гривень.

Хостел Lutsk G84

Розміщений не близько від центра міста (2,5 км) на вулиці Гнідавський хостел особливий тим, що має терасу, садок, власну парковку. У кімнатах на 6, 8 гостей – двохповерхові і одноповерхові ліжка, є шафи для речей з ключами. Також здають покращені номери на 2, 3 чи 4 особи.

Автор фото:booking.com

Автор фото:booking.com

У хостелі кілька ванних кімнат, кухня з мікрохвильовкою, холодильник, є інтернет.

Ціна – від 140 гривень.

Хостел "Затишок"

Хостел розміщений у спальному районі міста на вулиці Гордіюк, має зручну транспортну розв'язку, неподалік автостанція.

Є 6 та 4-місні кімнати з двоярусними ліжками, три санвузли, відпочинкова зона та кухня для приготування їжі. У хостелі для гостей нададуть рушники, шафи для зберігання речей, а за додаткову плату можна замовити чай, каву чи сніданок.

Автор фото:booking.com

Автор фото:booking.com

Розділення на чоловічі та жіночі кімнати немає.

Ціна – від 110 гривен.

Хостел Волинського коледжу Національного університету харчових технологій

Хостел розміщений не у центральній частині міста, але досить бюджетний. Має кілька блоків, на 2 та 4-місні номери та передпокої із санвузлами. Гостя окрім ліжка запропонують тумбочку, шафу, стіл, на поверсі є холодильник та чайник.

Ціна – від 80 гривень.

Автор фото:vocnuft.volyn.ua

ДОВІДКОВО:

Хостели почали виникати на початку ХХ століття. Міжнародна федерація молодіжних гостелів встановила такі вимоги до гостелів: на одну людину має припадати не менше п'яти метрів квадратних, відстань від спинки двоярусного ліжка до стелі має становити не менш як 75 сантиметрів, ліжко повинне бути розміром не менш ніж 80 на 190, а відстань між ліжками щонайменше 75 сантиметрів. На 12 людей у гостелі повинен бути один туалет, передбачається один умивальник на шістьох людей, на 15 осіб — одна душова. При можливості у гостелі має бути повністю обладнана кухня.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів