Поділитись:

Депутати Луцькради вимагатимуть у президента скасувати підняття тарифів на газ

Середа, 24 жовтня 2018, 15:15
Депутати Луцькради вимагатимуть у президента скасувати підняття тарифів на газ

Депутат Луцькради Андрій Козюра пропонує звернутись до Президента України з вимогою відмінити постанову Кабміну щодо зростання тарифу на газ.

19 жовтня урядом було прийнято рішення про підвищення ціни на газ для населення на 25 %. Про це йшлося 24 жовтня під час засідання комісії з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства.

За словами депутата Андрія Козюри таке рішення порушує права громадян на доступні житлово-комунальні послуги. До того ж поважне зростання тарифів випереджає рівень доходів громадян.

Депутат Андрій Козюра запропонував колегам підтримати текст звернення від депутатів до Президента України з вимогою скасувати цю постанову Кабміну.

В зверненні йдеться про те, що уряд пояснює підвищення тарифів вимогою МВФ, хоча ці вимоги стосуються збалансування економіки та приведення до оптимальних показників дефіциту бюджету та боргових зобов'язань.

"Підняття тарифу на газ - це злочин проти людей… Підвищення ціни на газ - це і підвищення тарифів на комунальні послуги. У нас потім будуть казати, що є підстави збільшувати тарифи на тепло, бо газ закладено в тарифі та тарифи на електроенергію. Тому нам варто звернутись до Президента України з вимогою скасувати це рішення". – сказав Андрій Козюра.

Також йшлося про те,що за умови ефективного використання та витіснення корупції, внутрішні резерви України дозволять забезпечити економічну незалежність держави, у тому числі енергетичну. "Укргазвидобування" щорічно видобуває 20 мільярдів кубометрів газу, а укранці споживають 17.

Депутатська комісія підтримала проект рішення, який невдовзі розглядатимуть та голосуватимуть на сесії.

Нагадаємо Президент України Петро Порошенко заявив, що поставив Уряду дуже жорстку вимогу – розширити програму субсидій, збільшити кошти на виконання цієї програми, аби від зростання тарифів не постраждали найменш захищені верстви населення і взагалі будь-хто, для кого це підвищення є критичним.

Читайте також: ЦІНА НА ГАЗ ЗРОСЛА: ЯК І КОЛИ ЗМІНЯТЬСЯ ТАРИФИ ДЛЯ НАСЕЛЕННЯ

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 березня 2024
19 березня 2024
14 березня 2024
23 лютого 2024
21 лютого 2024
10:34
12 лютого 2024
13:15
30 січня 2024
25 січня 2024
12 січня 2024