Поділитись:

Просять відремонтувати дорогу від Нововолинська до Іванич

П'ятниця, 19 жовтня 2018, 10:36
Просять відремонтувати дорогу від Нововолинська до Іванич

Жителі Іваничівського району скаржаться на стан дороги Т0305, що з'днує місто Нововолинськ та смт Іваничі. При цьому там насичений рух транспорту.

Про це в своєму запиті зазначив депутат Волинської обласної ради Борис Бабійчук, – повідомляє прес-служба облради.

"На сьогодні є відрізки в жахливому стані, які спричиняють збільшення аварійності та несуть небезпеку мешканцям прилеглих сіл, які користуються дорогою, щоб добратися до роботи. Адже, виконуючи маневри об'їзду ям, водії часто змушені виїжджати на зустрічну смугу руху або на узбіччя дороги, по якому рухаються пішоходи", – зазначив депутат.

Тому він попросив зарахувати дорогу Нововолинськ - Іваничі до переліку доріг, на яких буде проведений капітальний ремонт за рахунок Дорожнього фонду у 2019 р, а також терміново провести ямковий ремонт ділянки дороги.

Дорога державного значення загального користування Т-03-05 Нововолинськ - Іваничі - Павлівка - Локачі має протяжність 41,8 км, з них 13,9 км асфальтобетонного покриття та 27,9 км чорного шосе. В ОДА погодилися, що зазначений відрізок дороги перебуває в незадовільному стані, проїзна частина дороги втратила міцність, рівність, зчіпні якості. Ділянка дороги потребує невідкладного капітального ремонту. Коштів з державного бюджету на капітальний ремонт доріг загального користування області не виділяється з 2009 року. Постановою Кабінету Міністрів України від 17 січня 2018 затверджено перелік об'єктів реконструкції, капітального та поточного середнього ремонту доріг державного значення на 2018 рік за рахунок коштів державного бюджету. А ремонт зазначеної дороги переліком не передбачено.

Враховуючи вкрай недостатній обсяг фінансування із загального фонду державного бюджету України, на область виділено лише частину мінімально необхідних коштів на експлуатаційне утримання та поточний дрібний ремонт доріг загального користування державного значення. Ліквідацію вибоїн дорожнього покриття на цій ділянці проводить Іваничівська ДРП філії "Володимир-Волинська ДЕД" ДП "Волинського облавтодору" в межах наявного фінансування.

При формуванні плану на 2019 рік Служба автомобільних доріг у Волинській області керується Державною цільовою економічною програмою розвитку автомобільних доріг загального користування державного значення на 2018-2020 роки. Виконання цієї програми дасть змогу забезпечити покращення транспортно-експлуатаційного стану автомобільних доріг за основними маршрутами.

Пріоритетними маршрутами у Волинській області є насамперед дороги міжнародного, національного та регіонального значення, а саме:

  • М-07 Київ - Ковель - Ягодин
  • М-19 Доманове (на м. Брест) - Ковель - Чернівці - Тереблене (на м.Бухарест)
  • Н-22 Устилуг - Луцьк - Рівне
  • Р-15 Ковель - Володимир-Волинський - Червоноград - Жовква

Автомобільна дорога державного значення Т-03-05 Нововолинськ - Іваничі - Павлівка - Локачі не зарахована в цю програму. Тому транспортно-експлуатаційні властивості зазначеної дороги в 2019 році будуть підтримуватися за рахунок видатків на поточний дрібний ремонт та експлуатаційне утримання мережі доріг за бюджетною програмою "Розвиток мережі та утримання автомобільних доріг загального користування державного значення" в межах наявного фінансування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів