Поділитись:

Керченський "Беслан": теракт у коледжі забрав життя 19 людей, ще 40 постраждали

Середа, 17 жовтня 2018, 22:41

На території окупованого Криму в Керченському політехнічному коледжі стались вибух та стрілянина. Про це повідомив Телеканал Дождь.

Вдень 17 жовтня в політехнічному коледжі в Керчі стався вибух. Національний антитерористичний комітет повідомив, що причиною цього став підрив вибухового пристрою. За словами очевидців, нападником виявився молодий хлопець, який після вибуху почав розстрілювати людей. Слідчий комітет назвав те, що трапилося, терактом, але пізніше перекваліфікував напад на вбивство двох і більше осіб. За останніми даними, загинули 19 людей, ще понад 40 постраждали.

Очевидці розповіли місцевим ЗМІ, що вибух стався в їдальні. На місце вибуху прибули співробітники поліції, п'ять бригад медицини катастроф і три відділення пожежно-рятувальної служби. Як зазначали місцеві ЗМІ, машин швидкої допомоги для евакуації постраждалих не вистачало, а тому для транспортування залучили громадський транспорт.

Однією з версій, яку відпрацьовували правоохоронні органи, був ймовірний вибух газу в коледжі. Пізніше цю версію спростували, тому що у компанії "Кримгазсети" заявили, що в політехнічному коледжі не була проведена газифікація.

За другою версією, у коледжі стався теракт. Про це повідомляли очевидці, які бачили "людей з автоматами в їдальні" та чули звуки пострілів. Були опитані свідки. В ході розслідування виявилося, що теракт влаштував 18-річний студент цього навчального закладу Владислав Росляков. Його знайшли мертвим з раною від вогнепальної зброї.

"Виходячи з картини злочину, слідство попередньо вважає, що цей молодий чоловік розстріляв людей, що знаходилися в коледжі, а потім наклав на себе руки. У зв'язку з цим кримінальну справу, порушену за ст. 205 КК РФ, перекваліфіковано на ч.2 ст.105 КК РФ (вбивство двох і більше осіб загальнонебезпечним способом)", – заявили в СК.

Також у Національному антитерористичному комітеті повідомили, що "вживаються заходи з пошуку можливих організаторів і виконавців вибуху". Тобто нападник міг бути не один.

В Керчі оголосять триденний траур в зв'язку з терактом, заявив глава анексованого Криму Сергій Аксенов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:У ЛЬВОВІ ЛУЧАНИНА ВИГНАЛИ З ГУРТОЖИТКУ ЧЕРЕЗ ПРАВДУ ПРО УМОВИ ПРОЖИВАННЯ (ВІДЕО)

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 березня 2024
23 березня 2024
19 березня 2024
17 березня 2024
23 лютого 2024
03 січня 2024
23 листопада 2023
08 листопада 2023
09 жовтня 2023
11:46