Поділитись:

Поліція посилить патрулювання біля церков напередодні свят

Субота, 13 жовтня 2018, 11:35

Напередодні свят поліція наблизить наряди до релігійних споруд.

Таке доручення дав заступник Голови Національної поліції України Олександр Фацевич, – повідомляє департамент комунікації Національної поліції України.

Такі заходи пов'язані з тим, щоб не допустити можливих порушень публічного порядку і безпеки громадян, які братимуть участь у святкуванні Дня захисника України або релігійних відправах з нагоди релігійного свята Покрови Пресвятої Богородиці.

"Є ряд нагальних питань, які маємо взяти на контроль і відпрацювати на повну силу і віддачу, щоб не допустити якихось провокацій, порушень публічної безпеки та порядку", – зазначив заступник глави Нацполіції.

Відтак Олександр Фацевич доручив керівникам територіальних превентивних підрозділів забезпечити належну охорону правопорядку. Ця робота має на меті не допустити можливих сутичок і конфліктів на релігійному ґрунті, зокрема – захоплення або блокування церковних об'єктів та майна.

Крім того, керівникам превентивних підрозділів в областях дано доручення найближчим часом ініціювати проведення спільних нарад з представниками релігійних конфесій за участі представників органів влади. На цих нарадах поліція повинна сприяти вирішенню спірних питань, пов'язаних з культовими спорудами, аби попередити виникнення конфліктних ситуацій на міжконфесійному ґрунті. Одночасно проведення таких робочих зустрічей передбачено і з керівниками політичних партій, громадських організацій, молодіжних рухів, аби попередити їх про дотримання законодавства та відповідальності за його порушення. Крім того, інформація про виникнення проблемних ситуацій оперативно направлятиметься до Ситуаційного центру Нацполіції – для вжиття заходів реагування.

"Необхідно наблизити наряди до всіх культових споруд, зорієнтувати всі наради ГРППП (груп реагування патрульної поліції), патрульної поліції, поліції особливого призначення і звертати увагу на всі культові споруди без виключення, без приналежності до конфесій", – підкреслив Олександр Фацевич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів